Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2007, 20:38   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Peşmerge miğferinde 'gamalı haç'

Peşmerge miğferinde 'gamalı haç'


Türkiye sınırındaki peşmergenin miğferindeki 'gamalı haç' dikkat çekti
16 Kasım 2007 / 09:39


Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, terör örgütü PKK'nın hareket alanını daraltmak amacıyla sınır boyuna sevk ettiği peşmerge birlikleriyle tampon bölge oluşturmaya çalışırken, bölgesel yönetimin istihbarat birimi olan Parastin elemanlarının da PKK'lıların bulundukları bölgeleri araştırdığı belirtildi.

Türkiye sınırına sevk edilen peşmergelerden birinin miğferinde Nazilerin sembolü olan 'gamalı haç' dikkat çekti. Peşmergenin 'gamalı haç'ı hangi amaçla miğferine çizdiği öğrenilemedi. Türkiye'den her an bir sınır ötesi harekat bekleyen Kürt yönetimi, Türkiye sınırının yanı sıra İran sınırına da peşmerge birlikleri yığıyor. İstihbarat birimi Parastin elemanları da terör örgütü elemanlarının barındıkları bölgeleri araştırmanın yanı sıra siviller arasına karışarak kentlere dağılmak isteyen PKK'lılara da engel olmak için kontrol noktalarında sıkı kimlik kontrolü yapıyor.

Önlemlere tepki
Özellikle Türkiye sınırına yakın yerleşim birimlerinde ve yollarda yoğunlaşan kontrollerde uzun süre kuyrukta bekleyen, araçlardan indirilerek sıkı aramadan geçirilen Kuzey Iraklılar ise bu uygulamalara tepki gösteriyor.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla