Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-11-2007, 01:03   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Akreple yelkovanı geri döndürmek mümkün olsaydı...

Şimdi şöyle bir düşünün. Mutsuz ve sıkıcı hayatınızdan bir tek ilaçla kurtulmanız mümkün olsa... İlacı yuttuktan sonra tıpkı baş ağrınızın geçtiği gibi can sıkıntınız ve iç bunaltınız da uçup gidiverse. Bütün kayıplarınızı, hayal kırıklıklarınızı, pişmanlıklarınızı, 'keşke'lerinizi unutsanız. Böyle bir şey mümkün. Sadece bir kitabın sayfalarında bile olsa.


Fanzin dünyasının yakından tanıdığı San Francisco Chronicle tarafından ‘Çağımızın Çehov’u’ olarak tanımlanan Pagan Kennedy, Anıkolik adlı kitabında böyle ilginç bird öykü anlatıyor.

Orta yaş krizinde, sabahları yatağından güçlükle doğrulan, ama yine de devam etmeye çabalayan bir adamın Win Duncan’ın öyküsü bu. Win'in hayatı bir gün aniden çalan bir telefonla tümden değişir. Yaşama sevincini yeniden kazanmak için yaptıkları, onu hiç beklemediği bir noktaya getirecektir.

Sonunda 'şimdiki zaman hapishanesi' dediği bugünden kurtulmanın bir çaresini bulur. Uçsuz bucaksız bir ülkeye benzettiği kendi geçmişine doğru yolculuklara çıkar. Kaybettiği annesinin yüzünün apaydınlık parladığı, çoktandır yabancılaştığı eşine tutkuyla sarıldığı, hayatın olasılıklarının önünde sonsuzluğa uzandığı günlere geri döner Win Duncan.

Kitap yayın dünyasına yeni katılan Siren Yayınları tarafından okura sunuluyor.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla