Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-11-2007, 20:03   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şemdinli'de sıcak çatışma, PKK'lı teröristler püskürtüldü

Şemdinli'de sıcak çatışma, PKK'lı teröristler püskürtüldü

Şenol ÇAKIR-Hamit ERKUT-Azer DEMİR / DHA

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi kırsalında Irak topraklarından Türkiye'ye sızmak isteyen bir grup PKK’lı püskürtüldü. Bölgede operasyon yapan birlikler, kalabalık PKK'lı grubunun Türkiye'ye sızmaya çalıştığını görünce çatışma çıktı. Teröristlerin bulunduğu kesim önce top atışına tutuldu, ardından takviye birliklerin gelmesiyle çıkan ve yaklaşık 1 saat süren çatışmadan sonra teröristler Irak topraklarına kaçtı.
Mehmetçik, muhtemel sınır ötesi operasyonu için eli tetikte bekleyişini sürdürürken, sıfır noktalarından Türkiye’ye sızmak isteyen PKK’lı teröristlere de göz açtırmıyor. Önceki gün Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi kırsalından Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup terörist, Mehmetçiğin bölgeyi top atışına tutmasından sonra geri püskürtülmüştü. Dün gece de yine aynı bölgeden giriş yapmak isteyen teröristler termal kameralara saptandı. Gecenin karanlığından yararlanarak sınırı aşmaya çalışan teröristlerin bulunduğu bölge, Mehmetçik tarafından top atışına tutuldu. Şafak vaktiyle birlikte komandolar ve Jandarma Özel Harekat, teröristlerin sızmaya çalıştığı kesimde operasyon başlattı. Stratejik noktadaki bu bölge takviye kuvvetlerle kıskaca alındı. Sayıları belirlenemeyen ve kış mevsimini Türkiye’nin iç bölgelerinde geçirmek için geldikleri sanılan PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. Yaklaşık 1 saat süren çatışma sonunda PKK’lılar püskürtüldü. Sınırı geçemeyip Irak topraklarına dönen teröristlere verdirilen kayıpla ilgili açıklama yapılmadı.

GECE- GÜNDÜZ TAKVİYE

Bu arada kaçan teröristlerin sınırdan geçiş yapacağı noktalarda önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Uludere- Şemdinli arasındaki 280 kilometrelik sınır bölgesindeki birlikler teyakkuza geçti.
Ayrıca sınır bölgelerine yapılan asker ve mühimmat takviyesi gece de sürüyor. Bölgede helikopterlerin devamlı keşif uçuşları yaptığı gözleniyor.

Diyarbakır'da da çatışma çıktı
Diyarbakır’ın Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Diyarbakır’ın Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde arazi araması yapan güvenlik güçleri ile bir grup terör örgütü mensubu arasında dün saat 17.00 sıralarında kısa süreli çatışma çıktı. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Van'da 1 terörist yakalandı
Güvenlik güçlerince dün saat 15.00 sıralarında Van’da yapılan operasyonda da 1 terörist yakalandı.
Şırnak’ın dağlık arazi kesiminde 200 adet muhtelif piyade tüfeği mühimmatı, Tunceli’nin Mazgirt ilçesi dağlık bölgesinde ise çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla