Alıntı:
dogan_cordoba´isimli üyeden Alıntı
altına imzamı atarım bu acıklamanın...Bunu kısaltacak olursak firmaların geliştirdikleri ürünleri satış politikası diyebilirmiyiz buna veya burdan anlaşılacak olan şey şirketlerin pazarlama bölümlerinin çok iyi çalıştığını soyleyebliriz dimi emrecim??Sonuçta hangi yeni ürün çıkarsa çıksın milletimiz önyargıda bulunmayarak yeni her zman iyidir politikasını benimsemiş durumdaa..Bundan da firmalar yararlanıor iştee... |
Sanıryorum her şey istatistikler ve grafikler üzerine kurulu.
Sallıyorum yeni bir ürün çıktı, haliyle çok fazla satılamıyor çünkü fiyatı çok pahalı (500$) fiyatı biraz düştükçe satışı daha da artıyor artıyo artıyor artrtıkça fiyatı düşüyor düşüyor düşüyor (200$) daha sonra o ürüne ilgisi olan insnaların bir çoğu eidnmiş oluyor ve piyasa o ürüne doyuyor bu sefer yeni bir üsürn geliyor gündemeo (600$) bu arada eski ürün 80-90 civarına düşüyor ve artık satışlarıda yavaş yavaş düşüyor, Yani Grafik ( n ) harfini andırıyor tahminimce, önceleri az satılıyor çünkü fiyatı pahalı daha sonra satış zirve yapıyor daha sonra satış azalıp piyasa doyup fiyatı ucuzlayınca hemen yeni bir ürün sunuluyor çünkü yeniden piayasanın hareketlendirilmesi lazım. Bunu öyle bir dengeye oturtmuşlarki, farkındaysanız teknoloji durumuyor sürekli gelişiyor. Hiç kimse de çıkıp demiyorki, ya teknolojinin gelişimi hep belirli periyodlarda devam ediyor. Pat diye biri çıkıpta ben en iyisini yaptım diyemiyor, çünkü her zaman en iyisi daha uzağa planlanıyor, Böylece hayatımız boyunca 10 bilgisayar 10 teelvizyon 20 cep telefonu, vs değiştirmek durumunda kalıyoruz
Sanırım yeni ürünlerin piyasaya sürülüşü fiyat belirleme indirim vs gibi bazı değişiklikler tamamen grafikler takip edilerek yapılıyor, zaten bu garfiklerde belli bir ortalamaya oturmuş durumdadır yani yakşalık kaçayda bir yeni ürün piyasaya sürüleceği sonr ane kadar süre sonra ilk indirimlerin geleceği ürünün kaç ay boyunca en iyi ürün statüsünd etutulacağı falan hepsi bellidir.