Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2007, 08:57   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
alınTERİMizle

Ali Sami Yen'de şov yaptık, Bosna Hersek'i eze eze yendik, Euro 2008'e adımızı yazdırdık! Bekle bizi İsviçre! Bekle bizi Avusturya!
İsviçre ve Avusturya'nın en yüksek zirveleri olan Matterhorn ve Gross Glockner dağları'na Türk Bayrağı'nı dikdik!
Canım Türkiyem! Bosna Hersek'i Ali Sami Yen Stadı'nda 43'te Nihat Kahveci'nin attığı golle yenerek tarih yazdı. Evet! A Milli Takımımız, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne adını yazdırdı. Euro 2008 grup kuraları 2 Aralık'ta çekilecek. Büyük düşünelim! 29 Haziran 2008'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da oynanacak final maçında neden iki takımdan birisi Türkiye olmasın! Teşekkürler çocuklar! Hedef büyük, koşmak gerek!


***

Yolun sonu kupa olsun

Euro 1996'da Terim ile siftah yaptık ama sıfır çektik. 2000'de çeyrek finale çıktık. Yeni hedef; final.

Bosna Hersek'i 1-0 yenip grup 2.'si olarak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde eden Türkiye, tarihinde 3. kez finallerde boy gösterecek. 1996 yılında Fatih Terim yönetiminde ilk kez elemeleri geçip finallere giden ay-yıldızlı takım, gruptaki 3 maçını da kaybederken, gol bile atamadan geri dönmüştü. 2000'de bu kez Mustafa Denizli ile baraj maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni eleyerek finallerin biletini aldık.

Denizli ile gruptan çıktık
İlk deneyimine göre daha tecrübeli olan Türkiye, grup maçlarına 2-1'lik İtalya yenilgisi ile başladı. Ardından İsveç'le golsüz berabere kalan milliler, son maçta Belçika'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Portekiz'e şanssız şekilde 2-0 yenilince daha ileriye gidemedik. İsviçre ve Avusturya'da düzenlenecek Euro 2008'de 3. kez yer alacak Türkiye'nin yeni hedefi ise final.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla