Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2007, 12:35   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Barajlar dolmaya başladı

Barajlar dolmaya başladıYeni

22 Kasım 2007DSİ Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde barajlardaki aktif doluluk oranının yüzde 32,2 olduğunu bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, son sağanak yağışlarla birlikte Kızılırmak, Yeşilırmak, Sakarya, Ceyhan, Seyhan, Çoruh, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Marmara havzalarındaki barajların doluluk oranlarında yüzde 0,5 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda artış oldu.

Kasım ayında gerçekleşen sağanak yağışların ardından Türkiye genelinde barajlardaki ortalama artış yüzde 0,4 olarak gerçekleşti.
İstanbul'daki barajlarda, 1 Kasım'da yüzde 7,9 olan doluluk oranı, 19 Kasım'da tarihinde yüzde 14,9'a yükseldi. Yetkililer, İstanbul'da, Kasım ayında alınan yağışların etkili olduğunun görüldüğünü ifade ettiler.

İzmir'de 19 Kasım itibariyle doluluk oranı yüzde 20,2, Bursa'da ise yüzde 2,8 olarak belirlendi. Yetkililer, Nilüfer Barajı'nın devreye girmesiyle Bursa'da herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını vurguladılar.

Ankara'da Çamlıdere ve Eğrekkaya barajlarının ölü hacminden su kullanıldığını belirten yetkililer, şu an itibariyle Ankara barajlarında 100 milyon metreküp su bulunduğunu, bu miktarın kentin 4 aylık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayabileceğini kaydettiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise kente su sağlayan Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarında 87 milyon metreküp su bulunduğunu, bu miktarın kentin yaklaşık 4 aylık su gereksinimini karşılayabileceğini ifade etmişlerdi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla