Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2007, 12:44   #1
zeynep_ce
Dişi Kartal
 
zeynep_ce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow evlilik okulu kursu ...

‘Evlilik Okulu' kursu

ESKİŞEHİR, (DHA)Click the image to open in full size. ESKİŞEHİR'de evlilik hazırlığı yapan gençlerin bilgilendirilmesi amacıyla ‘Evlilik okulu' adı verilen kurs açıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 80’inci Yıl Zehra Kemal Aksoylu Toplum Merkezi'nde açılan kursa 36 kadın katıldı. 10 hafta sürecek kursa katılan kadınlara Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Nadide Karkıner eğitim verecek. Yrd.Doç.Dr. Nadide Karkıner kurs süresince, ‘İnsanlar niçin evlenir?', ‘Evliliğe hazırlık', ‘Tanışma ve eş seçimi', ‘Evlilik psikolojisi ve ruh sağlığı', ‘Evlilikte iletişim, eleştiri, çatışmalar ve sorun çözme yöntemleri', ‘Evlilikte mutluluğun püf noktaları', ‘Evlilikte cinsellik ve korkular', ‘Anne ve baba olmaya hazırlık', ‘Akraba evliliği' ve ‘Boşanmalar' konularında bilgiler vereceklerini söyledi.

Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, Evlilik Okulu’na sadece kadınların değil erkekleri de beklediklerini belirtti. Canbaz, “Bu kursun amaçlarından biri evlilik hazırlığı yapan gençleri bilgilendirmek, diğeri de evli çiftler arasında çıkabilecek sorunların nasıl aşılacağınını aktarmaktır. Kursumuza katılanların tamamı kadın. Ereklerin de bu kursa katılmalarını bekliyoruz” dedi.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
zeynep_ce Ofline   Alıntı ile Cevapla