Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-06-2006, 15:12   #1
bite me
 
bite me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking Fatih Terim ile Ertem Şener ikilisinin final maçındaki gafları

Lehmann, İngiltere'de kahraman ilan edilen Alman kaleci kalesinde 748 dakikada hiç gol görmedi ve Van der Sar'dan Şampiyonlar Ligi'nde en uzun süre gol yemeyen kaleci unvanını da ele geçirdi. (5-6 kez söylendi bu cümle. Tamam anladık da, defalarca söylemeye gerek yok ki!)

Ertem Şener: Henry deyince ne düşünüyorsunuz hocam?
Fatih Terim: Iıııı, Henry'yi gole en yakın oyuncu olarak görüyorum. Çabuk bir oyuncu...
Ertem Şener: Komple bir futbolcu di mi hocam?
Fatih Terim: Tabi (İmparatora böyle sorularla gelmeyiniz!!!)
Ertem Şener: Ronaldinho standartların üstünde bir oyuncu mu hocam?
Fatih Terim: Yüzde 100 tabi standartların üstünde. (Soruya bak, hizaya gel)

Ashley Cole koşuyor. Real Madrid'le anlaştı şeklinde iddialar vardı. Bu arada yeri gelmişken hemen belirtelim sevgili seyirciler. Nihat'tan sonra Pires de Villareal'in artık yeni oyuncusu. 15 gün içerisinde bu futbolcunun Villareal'le sözleşme imzalayacağı kulüp tarafından resmen açıklandı. Pires artık Villarealli. (Hiç yeri değildi aslında, Cole'dan bahsediyorduk)
Eboue, bir hanımefendiyle evlendi. Belçikalı bir hanımefendiyle ve Belçika vatandaşlığını, Belçika pasaportunu da aldı. Yeri gelmişken hemen belirtelim. (Hanımefendiden kasıt ne anlamadık; Ertem Şener bütün kadınlar için hanımefendi mi diyor acaba? Eboue'nin evli ya da bekar olması bizi ilgilendirmiyordu, yeri de değildi; ama öğrenmiş olduk...)
Ertem Şener: Gilberto'nun esas mesleğinin mobilyacılık olduğunu biliyor muydunuz hocam?
Fatih Terim: Yok, bilmiyordum.
Ertem Şener: Brezilya'da bir mobilya mağazası var. (Aniden ses yükselir) Eto'o ceza sahasında, gol! (İşte anlatmak istediğimiz buydu. Bilgi verirken ataklar kaçıyor.)


61'in şifresi
Ertem Şener: Ben de "penaltı da acaba hakem avantaja mı bıraktı" dedim hocam?
Fatih Terim: Penaltının avantajı olmaz.
Ertem Şener: Evet, penaltının avantajı olmaz tabi hocam. (Yıllardır yanlış biliyormuşuz. Meğer penaltının avantajı olmuyormuş!!! Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Bülent Yavuz! Penaltının avantajı olmuyor mu gerçekten? Kafamız karıştı)
Bu stat çok özel bir stat. Dünyanın en büyük dönüştürülebilir stadı. 80 bin kişilik kapasiteye sahip. 4 mimar ve 2 şirketin uzmanlığıyla şekillendi, 31 ayda tamamlandı. Yapımında yaklaşık 500 şirket işbirliğiyle çalıştı. Stade de France'la İstanbul Atatürk Stadı arasında büyük benzerlik var. Bu iki stadın projesi, çizimi ve tasarımı aynı. Yapan kişi de aynı... (Stade de France'ın inşaatı en merak ettiğimiz konuydu, teşekkür ediyoruz)
Arsenal'in teknik direktörü de Fransız; ama son yıllarda İspanyollar ve İsviçreliler kadroda daha fazla olmaya başladı. (Nasıl yani? Senderos'tan başka İsviçreli mi var? Reyes, Almunia ve Fabregas'tan başka İspanyol gelmedi aklımıza. Fransızlar ise bir sürü...)
Fatih Terim: Bu 61. dakikalar hep tehlikelidir. Bakalım ne olacak 61'de?
Ertem Şener: Şu ana kadar yanılmadınız. Ben de heyecanla 61. dakikayı bekliyorum...
Fatih Terim: 61. dakikalar benim futbol hayatımda hep önemli dakikalar olmuştur... (Baktık, 61. dakikada Ronaldinho, Şener'in deyimiyle kötüden bile kötü vuruşunu yaptı)
Ertem Şener: Ljungberg vurdu. Hem de ne vurdu. Öyle bir vurdu ki Eyfel kulesi bile sallandı hocam. Öyle bir vurdu ki bütün stat ayağa kalktı; ama Ljungberg hala kalkamadı.
Fatih Terim: Bugün enteresan kelimelerini Arsenalliler için kullanıyorsun herhalde. (Aman! İmparatoru kızdırmayalım!!!)
Ertem Şener: Hocam hakkını verelim. 10 kişiyle mücadele eden bir takım. Barcelona karşısında müthiş bir mücadele sergiliyor. Tıpkı Galatasaray'ın Arsenal finalinde olduğu gibi. 10 kişiyle Galatasaray, Arsenal'e kök söktürmüştü. Bugün de Arsenal'in hakkını verelim.
Fatih Terim: Evet. (Hah! Şöyle konuş, imparatorun canını ye! Ne güzel diyosun, ağzından bal damlıyor)
Eto'o Barcelona tribünlerine geliyor. Barcelona tribünleri çıldırıyor, deliriyor, çılgına dönüyor... (Tamam, anladık. Barcelonalılar çok mutlu. Ama anlamı güçlendirmek için bu kadarına da gerek yok ki!)
Belletti vurdu ve gol. O ne goldü öyle. Aman Allah'ım. O nasıl bir gol, mükemmel bir gol. Kendisi bile inanamıyor. Kimse inanamıyor. Süper bir gol. Belletti atıyor, Belletti. Belletti bu golü atacağını önceden belli etti... (Bu güzel söz öbeğini söylemek için maçtan önce dilek tutulup, adak adanmıştır herhalde Belletti gol atsın diye... Ancak bir çelişki söz konusu: Bu gole kimse inanamıyorsa, Belletti bu golü atacağını önceden nasıl belli etti?)
Ertem Şener: Arsene Wenger, 4. hakemle konuşuyor. Saha içine çok müdahale ediyor hocam.
Fatih Terim: Eeee. Olur, hocalar bazen öyle olur. Yani hakemlerle de diyalog kurarlar, sahanın içine de bir adım, yarım adım istemeden girilir. ("Kimi kime şikayet ediyorsun" diyelim de, anlayan anlasın)
Burada bitirelim artık, yerimiz kalmadı.

***

Nİlay Yılmaz

Milliyet
bite me Ofline   Alıntı ile Cevapla