Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2007, 17:46   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Okeye dönerken ezan okunursa...

Okeye dönerken ezan okunursa...


Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Gürgendağ köyü sakinleri; namaz vakti okeyi bırakıp uzaktaki camiye gitmeyince, kahvenin yanına bir cami daha yaptılar. Parasını kendileri verdiler, imamlığı da sırayla kendileri yapıyorlar.
Click the image to open in full size. Kahvenin yanına, kendi imkanlarıyla cami yaptılar
AA
Güncelleme: 13:34 TSİ 22 Kasım 2007 Perşembe


TRABZON - Bin kişilik nüfusu bulunan Gürgendağ Köyü’nün, yaklaşık 30 yıl önce yapılan iki camisi, köye yeni yolların yapılmasıyla yeri değişen köy meydanına uzak kaldı. Meydandaki kahvede oyun oynayarak vakit geçiren köy halkı, oyunu kesip camiye namaz kılmaya gitmeyince ortaya çıkan sorun, sonunda pratik bir şekilde çözüldü.
Köy halkından Mehmet Babuşçu arazisini bağışladı; Ali Babuşçu 20 bin YTL, diğer vatandaşlar da 40 bin YTL bağışladı ve 4 ayda, 50 kişinin namaz kılabileceği 2 katlı bir cami
yapıldı.
Click the image to open in full size.
Namaz vakti camiye geçip, hemen kahveye dönüyorlar.
Caminin elektronik ses sistemi, kliması, abdesthanesi, gasilhanesi, sıcak su sistemi ve tuvaletleri mevcut; ancak imamı yok. Köy halkı bunun da çaresini buldu; dini bilgisi olan, ezan okumayı bilenler sırayla “imamlık” yapıyor.

EZAN OKUNUNCA OKEYE ARA VERİLİYOR
Ali Babuşçu, “kahvede oturan köy halkının büyük bir ihtiyacının karşılandığını” belirterek şunları söyledi:Click the image to open in full size.
Ezan bilenler sırayla okuyor.
“Açıkçası, okey oynarken kimse 500-600 metre uzaktaki camilere namaz kılmaya gitmez. Şimdi ise ezan okununca herkes kalkıyor, camiye namaz kılmaya gidiyor. Daha sonra eğlencelerine devam ediyorlar. Namaz kılmayanlar bile şimdi namaz kılmaya başladı. Tek eksiğimiz gibi görünen imam sorununu da kendi aramızda hallediyoruz. Dini bilgisi bulunan köy sakinleri, ezan okumayı ve namaz kıldırmayı gerçekleştiriyorlar.”

Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla