Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-11-2007, 10:10   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Milli Takım Değişmeli...

Milli takım değişmeli

Click the image to open in full size.Otoriteler, Ay-yıldızlı ekibin Haziran ayındaki finallere giderken neler yapması gerektiğini yorumladı

AVRUPA Şampiyonası finalleri için milli takımımızın önünde 7 ay gibi uzun bir süre var. İyi değerlendirilmesi halinde bu sürede milli takımımız gerçek kimliğine bürünür. Ancak finallere bu milli takım ve Bosna maçındaki oyunla gidersek, kimse kimseyi kandırmasın orada bir şey yapamayız. ’Gençleştirme, değişim’ diyorlar. Açıkcası ben bunu göremedim. Sadece Semih ve Gökhan Gönül ile bu olmaz. Ama 7 aylık süreyi başarılı bir biçimde kullanırsak finallerin iyi takımlarından biri biz oluruz.

ŞANSAL BÜYÜKA Click the image to open in full size.

7 aylık süre çok iyi kullanılmalı


Terim son iki maçta farklı bir görüntü sergiledi. Sevecen ve güleryüzlüydü. Yaptığı hatalardan ders almış gibiydi. Bu olumlu görüntüsü takıma da olumlu yansıdı. Terim’in görevde kalması son derece doğru. Takımı buraya kadar o getirdi. Oyuncuları iyi tanıyor. Yapıyı kurdu. Devamını da getirecektir. Bizim milli takımımızın finallerde uzun boylu bir santrfora mutlaka ihtiyacı olacaktır. İyi bir Hakan Şükür bu takımda oynar. Ben formda bir Hakan’ın 40 yaşında bile olsa milli takımda oynayabileceğini düşünüyorum. Kendi takımlarında başarıyla oynayan Yıldıray, Halil Altıntop, Fatih Tekke gibi oyuncuların milli takıma gelirken sakatlanmalarını ise anlayamıyorum. Bu finallerde Türkiye bir yıldız çıkaracaksa, son iki maçımızda iki gol atan Nihat’ın aradan sıyrılacağını düşünüyorum.


ERMAN TOROĞLU Click the image to open in full size.

Mahalle futbolundan kurtulalım


DOĞRU futbolcular seçersek, bazı futbolculara mahkum olmazsak, iyi tararsak ve egomuzun esiri olmazsak Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı oluruz. Öncelikle, başarılı olmak illa derece yapmak değil. Herşeyden önce şu oynadığımız mahalle futbolundan kurtulup ‘Türkiye’de biraz futbol oynanıyormuş’ dedirtmek lazım. Onun için de futbolcuya angaje olmadan, hak edeni milli takımda oynatmak lazım. Daha da önemlisi, ‘Ben ağzımla kuş tutsam milli takıma alınmam’ havasından futbolcuyu kurtarmak lazım. Rekabet lazım, yani lazım oğlu lazım. Bu demek ki, kötüyüz. Nitekim galip geldiğimiz maçlarda oyun olarak sevinemiyoruz.

Artık bu takımın Hakan Şükür’e ihtiyacı yok. Çünkü Hakan maalesef çok yıprandı. Gittiği yerde spekülasyonlar oluyor. Enterasandır, İstanbul’daki Yunanistan maçından sonraki bir arkadaş toplantısında ‘Artık beni milli takıma almazlar’ cümlesini niye söyledi çok merak ediyordum. Yaşlı dersen, hiç milli olmayan Yusuf, yıllar sonra girdi. Demek ki bizim bilmediğimiz bazı şeyler oldu. Bu tanrıdan mı geldi, kuldan mı, onu bilemem.

Şu aşamada Fatih Terim’in gitmesi yanlış. Terim madem en baştan yola çıktı, 2008’in sonuna kadar takımın başında kalmalı, ondan sonra nasıl isteniyorsa karar verilmeli. Zaten şu anda Futbol Federasyonu’nun da durumu belli değil. Eğer yeni bir federasyon yönetimi gelirse zaten teknik direktör sorunu da beraberinde hallolur.


RIDVAN DİLMEN Click the image to open in full size.

Orta sahamızla parlayacağız


AVRUPA Şampiyonası finallerinin başlayacağı 7 Haziran’a kadar Türkiye’nin önünde iyi bir hazırlık süresi bulunuyor. Bu nedenle ben milli takımımızın Avusturya-İsviçre’deki finallerde başarılı olacağına inanıyorum. Böyle dönemleri biz çok iyi değerlendiriyoruz. İşte, eleme grubunda, yenildiğimiz Yunanistan maçından sonraki bir aylık süre buna en iyi örnek.

Mehmet Aureilo, Emre Belözoğlu ve Hamit Altıntop’tan oluşan orta saha bence finallerdeki en iyi orta sahalardan birisi. Hem ofans hem de defans yapan oyunculardan kurulu bir orta saha. Milli takımın zaten oturmuş bir iskeleti var. Bu üçlü orta sahanın arkasında stoperlerimiz Servet ve Gökhan Zan (ya da Emre Aşık) da zaten kesin. Forvette de Nihat’ın yeri sağlam. Bir de kaleciyi katarsanız, 7 kişilik bir iskeletimizin olduğu görülür. Bu da istikrarı beraberinde getirir.

Fatih hocanın kalması elbette doğru bir karar. Bu başarıyı kendisi ve yardımcıları gerçekleştirdi. Devamını da getireceğini umuyorum. Hakan Şükür’ün bu takıma büyük emeği geçti. Bence Avusturya-İsviçre’ye gidecek kadroda mutlaka olmalı. Zaten bizim ciddi bir uzun boylu golcü sıkıntımız var. Biz Avrupa’da orta sahamızla parlayacağız. Ama Nihat’ın da bireysel olarak ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla