Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-11-2007, 11:15   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nihat Kahveci'nin tepkisi!

Nihat Kahveci'nin tepkisi!

Norveç ve Bosna Hersek maçlarında attığı kritik gollerle A Milli Futbol Takımımız’ın 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılmasını sağlayan Nihat Kahveci, mutluluğunu Hürriyet’le paylaştı. Milli takımın kamp yaptığı Swiss Otel’de Bosna Hersek karşılaşması sonrası sorulamızı yanıtlayan Villarrealli futbolcu, adını Türk futbol tarihine yazdırmanın gururunu yaşadığını söyledi. Eleme maçlarının bekledik zor geçtiğini vurgulayan Nihat, final yolculuğunu ve yaşadığı mutluluğu şu sözlerle anlattı:

Ulusoy hep moral verdi

İspanya’ya yaşadığım ağır sakatlık nedeniyle Villarreal’den ve milli takımdan uzun süre ayrı kaldım. Bu sakatlık beni çok üzdü ama hiçbir şekilde yıpratmadı. Doktorların verdiği tedavi ve antrenman programını aynen uyguladım. Futbolumun en verimli döneminde sahalardan uzak kalmak beni çok üzdü. Eşim Pınar’ın desteği bu zor günlerimde bana güç verdi. Ayrıca, Haluk Ulusoy ve Fatih Terim de sürekli beni telefonla arayarak moral verdiler.

Eleştirilerin dozu kaçtı

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi başladık ama devamını getiremedik. Malta ve Moldova’ya puan kaptırınca bizim için sıkıntılı günler başladı. Herkes bizi eleştirmeye, yerden yere vurmaya başladı. Yunanistan mağlubiyeti her şeyin tuzu biberi oldu. O yenilgi yüzünden kimse suratımıza bakmıyordu. Milli takım futbolcuları olarak bu durumdan çok rahatsız olduk. Çünkü, eleştirilerin artık dozu kaçmıştı.

Ortalık allak bullaktı

Ortalıkta bir sürü laf dolaşıyordu. Kimisi Fatih Terim’in istifasını isterken, kimisi de Futbol Federasyonu’nun olağanüstü kongreye gitmek zorunda kalacağını öne sürüyordu. Kısacası ortalık allak bullak olmuştu. Milli takım futbolcuları ve teknik heyeti olarak biz, tüm bu olumsuzluklara kulak tıkadık. Çünkü, biz iyi olduktan sonra bu gruptan çıkmamıza hiçbir şeyin engel olamayacağını biliyorduk. Ülkemiz için her şeyi içimize gömdük.

6 golcüden biriyim

Bosna Hersek’i yendiğimiz 21 Kasım 2007 tarihini hiç unutmayacağım. Çünkü, Yunanistan yenilgisinden sonra suratımıza bile bakmayanlar, boynumuza sarılmak için sıraya girdi. Milli takımda 50 maçta 14 gol atmam benim için önemli olay. Şu anda Türkiye’nin en çok gol atan 6 oyuncusundan biriyim. Bu bana büyük gurur veriyor. Çok iyi bir kadroya sahibiz. Bu takım Avrupa Şampiyonası finallerinde de başarılı olacak.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla