Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-11-2007, 11:07   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İETT kağıt bilet uygulamasına son veriyor

İETT kağıt bilet uygulamasına son veriyor

İETT Genel Müdür Vekili Mehmet Öztürk, İstanbul'da bütün otobüslerde 'beşi bir yerde' sistemine geçeceklerini belirterek, yılbaşından itibaren ise kağıt bilet uygulamasını kaldıracaklarını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İSKİ ve İETT bütçelerini oy birliğiyle kabul etti. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumunda ilk olarak, İETT'nin 1 milyar 563 milyon 378 bin YTL'lik 2008 yılı bütçesi ele alındı.
Oturumda, İETT Genel Müdür Vekili Mehmet Öztürk, çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
Öztürk, 542 hatta, 2 bin 818 araçlık filoyla hizmet verdiklerini belirterek, günlük 1 milyon 700-1 milyon 900 bin arasında yolculuk yapıldığını söyledi.
Kağıthane'de kurulan komuta kontrol merkezinin Nisan 2008'den itibaren tam kapasiteyle hizmete alınacağını kaydeden Öztürk, bu sistemle halk otobüsleri dahil 5 bin otobüsün takip ve yönlendirmesinin yapılacağını ifade etti.

"Beşi bir yerde" sistemine geçiş
Öztürk, "İstanbul'da bütün otobüslerde 'beşi bir yerde' denilen depozitosuz kart uygulamasına başlıyoruz.
Bu sistem, 2007'nin sonuna kadar halk otobüslerine de uygulanacak ve 1 Ocak 2008'den itibaren kağıt bilet İstanbul'da geçerliliğini yitirecek" dedi.
İETT bütçesine yönelik CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Özer Beğenmiş, Avrupa ülkelerinin aksine İstanbul'da kent içi yolcu taşımacılığının gelir kaynağı olarak kullanıldığını savundu.
Son yapılan zamla birlikte günde 2 kez araç kullanan bir kişinin aylık ulaşım maliyetinin 110 YTL'ye çıktığını kaydeden Beğenmiş, otobüs tahsis edilirken semt ayrımı yapıldığını ileri sürdü.
Beğenmiş, üçüncü köprünün Sarıyer - Anadolukavağı arasında yapılacağını öne sürerek, bu bölgenin İstanbul'daki son yeşil alan olduğunu ve korunması gerektiğini bildirdi.
Ardından yapılan oylamayla İETT bütçesi, 269 evet oyuyla kabul edildi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla