Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-11-2007, 13:34   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'un

İstanbul, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Yönetimi, 2010 Dünya Salon Şampiyonası'nın ise Katar'ın başkenti Doha'da yapılmasını kararlaştırdı.

Monaco'da toplanan IAAF Yönetim Kurulu, bu sabah Doha ve İstanbul kentlerinin adaylık sunumlarını dinledi. Her iki kente de sunumları için 25'er dakika süre verildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay başkanlığındaki Türk heyeti, video görüntü desteğiyle yapılan sunumda, organizasyonun İstanbul'da düzenlenmesinin avantajları konusunda 27 kişilik yönetim kuruluna ayrıntılı bilgi verdi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, gönderdiği video bant aracılığıyla yönetim kuruluna yaptığı konuşmada, Türk devletinin organizasyona verdiği tam desteğin altını çizdi.

Başesgioğlu, yaklaşık 17 milyon öğrencinin bulunduğu Türkiye'nin, nüfusu genç bir ülke olduğunu belirterek, yeni neslin atletizme olan ilgisine dikkati çekti.

Atalay ise yaptığı konuşmada, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin bütün kademelerinin bu organizasyona tam destek verdiklerini söyledi.

İstanbul'un dünya atletizm şampiyonası, dünya yüzme şampiyonası ve olimpiyatları da düzenlemeye aday olduğunu hatırlatan Atalay, "Organizasyonu bize verirseniz, sizi mahcup etmeyeceğiz" diye konuştu.

Türk heyetinin sunumunun ardından yönetim kurulu üyeleri organizasyonun güvenliği, vize sorunu ve müsabakaların yapılacağı salonların dolup dolmayacağı konusunda sorular yönelttiler.
</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla