Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2007, 15:05   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Messenger 9 ile Daha Az Spam

Messenger 9 ile Daha Az Spam
Pazartesi, 26 Kasım 2007 Click the image to open in full size.
Microsoft, Messenger aracılığıyla yapılan spam aktivitelerine karşı önlemler geliştiriyor. Bu, yeni Messenger'ın sahip olacağı özelliklerden yalnızca biri.

Windows Live Messenger 9.0 için beta testleri küçük bir kullanıcı grubuyla birlikte geçtiğimiz salı günü başladı. Test kullanıcılarından sızan bilgiler yeni sürümde yer alması beklenen özelliklerle ilgili ipuçları veriyor. Denilene göre, WLM 9.0, SPIM (anında mesajlaşma yazılımıyla yapılan spam) rapor etme özelliğine sahip olacak.

SPIM Dediğiniz Ne Ola ki?

Büyük ihtimalle çoğunuz WLM listenizdeki tanıdıklarınızdan "Sen de şu adrese girip seni engelleyenleri görmek ister misin?" tarzı bu tür mesajlar almışsınızdır. İşte bu özellik sayesinde bu şekilde boş vaatlerle kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmeye yarayan sitelere kanmanın önüne geçilebilir. Ayrıca reklam amaçlı sürekli SPIM gönderen adresler kara listeye alınacak ve mesaj göndermeleri engellenecek. Ayrıntılar henüz pek belli olmasa da, faydalı bir özellik olduğu şimdiden belli oluyor.

Click the image to open in full size.

Bir diğer yeni özellik ise farklı bilgisayarlardan aynı hesaba giriş yapmanıza olanak sağlayan çoklu mevcudiyet noktası desteğine (Türkçe'ye çevirmeye kalkınca garip durduğunu biliyoruz, en iyisi Multiple Points of Presence Support diye parantez açalım) sahip olması. Bilindiği gibi eski ve şu anki (8.5) sürümlerde aynı hesaba farklı yerden giriş yapmaya çalıştığınızda önceden giriş yapılan diğer bilgisayardaki hesaptan otomatik olarak çıkış yapılıyor.

Daha Daha?

Bunların yanında şu özellikler de bizleri bekliyor olacak:

:: Hareketli GIF dosyalarını görüntü resmi olarak seçebilme (Yandık! El hareketi çeken görüntü resimlerine hazırlıklı olun )
:: Kişilerinizin belirli hareketlerine belirli sesler atayabilme
:: Kişisel ileti bölümündeki internet adreslerine doğrudan tıklayabilme
:: Farklı kullanıcılara/gruplara farklı görünebilme (birine çevrimiçi olup diğerine çevrimdışı görünebilme)
:: Sekmeli sohbet (WLM Plus! ile gelen özellik benzeri)

Gönül isterdi ki WLM 9.0'ın ekran görüntülerini de paylaşabilelim, ancak bilgi sızıntısı şimdilik o kadar büyük olmamış olacak ki ortalıkta ekran görüntüsü yok. Tabi resimdeki kadar ilkel bir iletişim aracıyla karşılaşmayacağımız kesin; onu oraya sevimlilik katsın diye koyduk.


Bilgi İçin: Microsoft
Yazan: Saner Apaydın
Kaynak:SND
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla