Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2007, 11:08   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnönü'de Fransızlara hiç kaybetmedik

İnönü'de hiç kaybetmedi

Beşiktaş, Olympique Marsilya takımıyla yarın oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu beşinci maçıyla birlikte, futbolda Fransız takımlarıyla 6. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında Fransız ekipleri ile daha önce oynadıkları 5 maçta, 1 galibiyet, 3 yenilgi, 1 de beraberlik aldı. ''Kara kartallar'' bu maçlarda rakip filelere 6 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Fransız takımlarına karşı İstanbul'da yenilmeyen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 de beraberlik elde etti.

İlk olarak 1994-95 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Fransa'nın Auxerre takımıyla eşleşen siyah-beyazlılar, İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 2-0 yenilerek elendi.
Beşiktaş, 1997-98 sezonunda Fransa'nın Paris Saint Germain takımıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşılaştı. (B) Grubu'ndaki ilk maçı İstanbul'da 3-1 kazanan Beşiktaş, rövanşta ise 2-1 yenildi. Siyah-beyazlılar, bu sezon ise (A) Grubu'nun ilk maçında Fransa'da Olympique Marsilya takımına 2-0 mağlup oldu.
ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN 2 GOL
Beşiktaş'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlıların daha önce Fransız takımları ile yaptığı maçlarda futbolcu olarak da görev aldı. Auxerre ile yapılan ve 2-2 berabere sonuçlanan Kupa Galipleri Kupası maçında, Ertuğrul Sağlam 1 gole imza atarken, diğer gol ise Mehmet Özdilek'ten gelmişti.
Ertuğrul Sağlam, Paris Saint Germain ile İstanbul'da oynanan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren maçta da takımı adına 1 gol kaydetti. Diğer 2 golü ise Oktay Derelioğlu atmıştı.

27.11.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla