Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2007, 11:34   #1
tekaşkımbjk_03
 
tekaşkımbjk_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ermenistan Kuraya Çok Sevindi

Ekonomik ve diplomatik ambargo uyguladığımız Ermenistan, eşleşmeyi fırsat görüyor


Türkiye'nin ekonomik ambargo uyguladığı ve diplomatik ilişki kurmadığı sınır komşumuz Ermenistan'da en büyük endişe Türkiye'nin güçlü bir rakip olması.
Ermenistan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda basın sözcüsü Tigran İsrailyan, Türkiye ile dostça ilişkiler kurmak istediklerini ifade ederek, zeytin dalı uzattı. Dün telefonla gazetemize özel açıklamalarda bulunan İsrailyan, Türkiye'yi diğer rakipler gibi gördüklerini ve futbola siyaset karıştırmak istemediklerini söyledi. Ermenistan'ın futbolda yeni emeklemeye başlayan bir ülke olduğunu belirten federasyon üyesi İsrailyan şöyle konuştu: "Türkiye, bize göre çok güçlü bir rakip. Dünya üçüncülüğü yaşamış, köklü bir futbol geçmişi olan Türkiye'ye karşı işimiz gerçekten zor. İlginç bir maç olacak. Ancak Türkiye ile ilk maçımızı, önümüzdeki sene U-21 takımımızla yapacağız. Ümit milli takımlarımız aynı grupta yer alıyor. Erivan'da, Türk kafilesini en iyi şekilde ağırlayacağız."
Ermeni taraftarların geçmişte yaşananlardan dolayı duygusal davranabileceğini ifade eden basın sözcüsü, "Tribünlerde yüksek bir tansiyon olabilir. Çünkü aramızda inkar edemeyeceğimiz bazı sorunlar var. Ama bunun şiddete dönüşeceğini sanmıyorum." dedi. Türkiye ile aynı grupta yer aldıkları için ayrı bir heyecan yaşadıklarını söyleyen İsrailyan, "Bu eşleşmenin bize yeni bir kapı açmasını umuyorum. İki ülke insanları da futbolla birbirlerini tanıyacaklar. Bu, belki dış siyasete de yansıyacak ve ilişkiler başlayacak." yorumunu yaptı.
Türkiye Ermenileri memnun
Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalcı da Türkiye Ermenileri olarak eşleşmeden memnun olduklarını söylüyor. Nalcı, maçların yapılmasının önemli bir adım olacağını ifade ederek, "İki takımı da seyretmek çok zevkli olacak. Gerilim konusunda iki ülke federasyon yetkililerine büyük işler düşüyor. Taraftarların tansiyonunu artıracak açıklamalardan kaçınmaları lazım." şeklinde görüşünü belirtiyor.
Öte yandan 8 kulübün mücadele ettiği Ermenistan 1. liginde, Çukurova bölgesinden gelen Ermenilerin kurduğu Kilikia da yer alıyor. Son sırada bulunan Kilikia, Adana, Tarsus ve Mersin bölgelerinin genel adına deniliyor. Ararat kulübü de, ismini Ağrı Dağı'ndan alıyor. Daha önce de değişik sezonlarda Ermenistan 1. liginde mücadele eden takımlar arasında Van, Malatia (Malatya), Akhtamar (Akdamar Adası, Van), Alashkart (Eleşkirt, Ağrı'nın ilçesi) ve Arabkir (Arapkir, Malatya'nın ilçesi) yer alıyordu. Ermenistan Futbol Federasyonu'nun logosunda ise Ağrı Dağı motifleri dikkat çekiyor. Bu arada geçen sezon Ermenistan futbol takımları kamp için Antalya'yı tercih etmişti. Ermenistan'ın büyük kulüpleri Pyunik, Mika ve Banants, geçen mart ayında hazırlık çalışmalarını Belek'te yapmışlardı.
__________________
Click the image to open in full size.
tekaşkımbjk_03 Ofline   Alıntı ile Cevapla