Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-12-2007, 03:00   #19
|RespecT Me|
Banned

|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bas komutan

Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek lider olduğunu,Birgeometri kitabı yazdığını, Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48tanegeometri teriminin (Türkçe) isim babasının bizzat MustafaKemalolduğunu.

Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu.

''Atatürk''çiçeği'nin adını, çiçeği bulan WanderbitÜniversitesi profesörlerindendoktor Kirk Landın`in koyduğunu ve buçiçeğin tüm dünyada bu isimleüretilip satıldığını.

Yunan başkomutanı Trikopis`in,hiçbir zorlama ve baskı olmadanher Cumhuriyet bayramında Atina'dakiTürk büyükelçiliğine giderek,Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini vesaygı duruşunda bulunduğunu.

''Mimber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini.

KurtuluşSavaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimizinolduğunu, Dünyatarihine geçen tek bir üsteğmenimizin olduğunu,Üstteğmen Kara Fatma'nın700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezeninreisliğine bizzat Atatürktarafından atanmış olduğunu.

Bir röportajda "BirleşmişMilletlere üye olmayı düşünüyormusunuz?" diye sorulduğunda"Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı.Biz müracaat etmeyiz üye olmakiçin, davet gelirse düşünürüz" dediğinive bunun üzerine BM yasasınındeğiştirildiğini ve üyeliğe davet edilenilk ülkenin Türkiye Cumhuriyetiolduğunu.

1938'de, General Mc Arthur'un en zor, enproblemli, en buhranlıdöneminde, danışman, senatör ve bakanlarındanoluşan yüz yirmiden fazlakişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyükistidadı ile Mustafa Kemal'igörmek için neler vermezdim" dediğini.

1938'deAta`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan birşiirde; "Allah birülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmakisterse başına MustafaKemal gibi lider getirir" denildiğini.

1996'da HaitiCumhurbaşkanının vasiyetinde, mezar taşınayazılmasını istediği metinde;"Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideriMustafa Kemal Atatürk'ü anlamışve uygulamış olmaktan dolayı mutluöldüm" yazdığını.

2000'deABD Başkanı'nın milenyum mesajında; ''Milenyumun hiçşüphe yoktur ki tekdevlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü oyılın değil asrın lideriolabilmeyi başarmış tek liderdir" denildiğini.

2005'deAmerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olanMr. Johns`unönerisinin "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk'üörnek alsınyeter" olduğunu.
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla