Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-12-2007, 19:57   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry Bebek Katili'nin de ''GÖRÜŞLERİ'' WARMIŞŞ

'Benim de görüşlerimi söyleme hakkım var'

Click the image to open in full size.Bölücübaşı yine mesaj gönderdi

İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın, terör örgütüne talimat verdiği gerekçesiyle yeniden 20 günlük hücre cezasına çarptırıldığını ileri sürdü. Öcalan'ın aukatlarına kendisinin susturulmaya çalışıldığını söylediği ve "Herkes gibi benim de görüşlerimi söylemeye hakkım var" dediği iddia edildi.

İki haftalık aradan sonra avukatları ile görüşen bölücübaşı Öcalan'ın hücre cezasına çarptırıldığı ve bununla ilgili avukatlarıyla konuşmaları, PKK sözcülüğünü yapan ajans ve internet sitelerinde yer aldı. Görüşme sırasında avukatlarına 19 Kasım tarihinde kendisine yeni bir hücre cezası verildiğini, kendisine yapılan tebligatta İnfaz Hakimliği'ne itiraz hakkının olduğunu anlattığı ileri sürülen Öcalan, iddiaya göre aukatlarına şunları söyledi:

"15 gün içinde itiraz etmem gerekiyor. `Avukatlarımla görüşmeden itiraz yazmayacağım' dedim. 10 gün hatta 12 gün oluyor, gerekli itirazları yaparsınız ben de 1 sayfalık bir itiraz yazacağım fakat 1- 2 gün içinde uygulamaya başlarlar sanırım. 20 gün hücre hapsi, son yaptığım görüşmedeki 1- 2 noktaya dayanıyorlar. Talimat olduğunu söylüyorlar. Oysa o görüşmede ben herkes gibi Kürt sorunu konusunda görüşlerimi söylüyorum. Ben `Böyle olsun' demiyorum değerlendirme yapıyorum, `Böyle olmazsa bunlar gelişir' diyorum. Beni susturmaya çalışıyorlar hem görüşlerimi öğrenmek istiyorlar hem de sonra böyle yapıyorlar. Herkes tartışıyor benimde görüşlerimi söylemeye hakkım var, o görüşlerimi söyleyebilirim."

PKK sözcülüğü yapan ajans ve internet siteleri, avukatlarıyla görüşen Öcalan'ın, Kuzey Irak'daki Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani önderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği'nin kendisinin kurduğu PKK'nın `Mirasını yediğini' söylediğini ileri sürdü. Öcalan'ın, Kuzey Irak'taki Kürt liderleri `Kurt politikacılar' olarak nitelendirdiği, geçmişte kendisine Barzani'nin yanına gitme çağrısı yapıldığını bunu kabul etmediğini söylediği de bu internet siteleri ve ajanslarda yer aldı.

Haber
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla