Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2007, 03:35   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Haydi hayırlısı

Haydi hayırlısı
2 Aralık 2007 Click the image to open in full size.2008’de Avusturya ve İsviçre’nin ortaklaşa düzenleyeceği turnuvada, kura çekimine 4. torbadan katılacak Türkiye, Fransa, Rusya ve Polonya ile aynı gruba düşmeyecek.

İSVİÇRE ve Avusturya’nın 8 ayrı kentinde, 7-29 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin kuraları bugün çekiliyor. Türk Milli Takımı’nın da 1996 ve 2000 yıllarının ardından üçüncü kez katılma hakkı elde ettiği şampiyonanın kura çekimi ev sahiplerinden İsviçre’nin Luzern kentinde yapılacak ve saat 13.00’te başlayacak.

4’erli 4 grup

Lig TV va atv’den de canlı yayınlanacak kura çekimi sonucunda, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya’nın yanı sıra, elemelerden gelen 14 takımla birlikte toplam 16 takım, 4’erli 4 gruba dağılacak. Statü gereği ev sahipleri İsviçre ve Avusturya, A ve B gruplarında yer alacak. Son Avrupa şampiyonu Yunanistan, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya’yla birlikte en yüksek puana sahip Hollanda, seri başı takımları oluşturacak.

Hedef ilk 2

Milli Takımımız ise, kura çekiminde 1.958 puanla, Polonya, Fransa ve Rusya ile birlikte 4. torbada yer alacak ve bu ülkelerin ekipleriyle aynı gruba düşmeyecek. Şampiyonada grup maçlarının ardından ilk 2 sırayı alacak toplam 8 ülke çeyrek finale çıkacak. Bu aşamadan itibaren tek maçlı eleme sistemiyle oynanacak yarı final ve final karşılaşmalarının ardından Avrupa futbolunun en büyüğü belli olacak.

1. TORBA

İsviçre

Avusturya

Yunanistan

Hollanda

2. TORBA

Hırvatistan

İtalya

Çek Cumhuriyeti

İsveç

3. TORBA

Romanya

Almanya

Portekiz

İspanya

4. TORBA

Polonya

Fransa

TÜRKİYE

Rusya
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla