Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2007, 03:47   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow ‘Vesaire vesaire’

Bu film çok ağlatacak!..
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
yönetmen Tunç Başaran, ‘Vesaire vesaire’ adlı hüzün ve acı dolu bir aşk filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Click the image to open in full size.
‘Uçurtmayı Vurmasınlar’, ‘Piano Piano Bacaksız’ gibi duygu yüklü, izleyenlerin göz yaşı dökmesine neden olan sinema filmlerine imza atan yönetmen Tunç Başaran, ‘Vesaire vesaire’ adlı hüzün ve acı dolu bir aşk filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Başaran'ın Mimar Sinan Üniversitesi'ndeki öğrencisi Roksan Lülü'nün senaristliğini ve başrolünü üstlendiği filmin çekimleri, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde sürüyor.

Başrollerini Rutkay Aziz, Roksan Lülü, Aliye Uzanatağan, Taner Barlas, Eser Ali ve Bülent Kayabaş'ın paylaştığı ‘Vesaire vesaire’nin çekimlerine Marmaris'te başlandı. Çekimlerin yapıldığı İçmeler Beldesi'ndeki evin bahçesinde, Haita Film'in yapımcılığını üstlendiği, başrol oyuncusu Roksan Lülü ile babası Orhan Lülü'nün senaryosunu yazdığı ‘Vesaire vesaire’ hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Yönetmen Tunç Başaran, filmin konusunun, kanser hastalığına yakalandığını ve ömrünün son günlerini yaşadığını öğrenince İstanbul'dan ayrılıp Marmaris'e yerleşen ünlü bir yazarın, burada tanıştığı kendisinden çok genç bir kadınla arasındaki hüzünlü bir aşk öyküsü olduğunu söyledi.

Tunç Başaran, bir gazetecinin Türk sinemasında son zamanlarda sürekli duygusal filmlerin göze çarptığı yönündeki saptamasına karşılık “Ben hep duygusal filmler çektim. Yani bu benim için yeni bir şey değil. Bu da bir aşk filmi. Türkiye'nin aşk filmlerine ihtiyacı var ve ben ülkede iyi aşk filmlerinin çekildiğine inanmıyorum. Ancak şu doğru, çok fazla duygusal film çekilmeye başlandı. Bunların arasında çok başarılı olanlar bulunduğu gibi abuk sabuk olanlar da var'' dedi.

Başaran, hangi filmlerin ‘abuk sabuk’ olduğu yönündeki soruyu ise yanıtsız bıraktı, gülmekle yetindi.

Rutkay Aziz de daha önce ‘Piano Piano Bacaksız’da da birlikte çalıştığını belirttiği Tunç Başaran'la birlikte aynı seti paylaşmanın ve Marmaris gibi güzel bir tatil beldesinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Aziz, filmin, sinemaseverler tarafından beğenileceğine olan inancını dile getirdi.

Babası Orhan Lülü'yle birlikte senaryoyu yazan başrol oyuncusu Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Roksan Lülü, “Bölyesine usta bir kadroyla birlikte olmak, çalışmak, benim için çok heyecan ve gurur verici'' diye konuştu.
‘Vesaire vesaire’nin Marmaris'te süren çekimlerinin Aralık ortasında, ardından İstanbul'da yapılacak çekimlerinin ise bir haftada tamamlanacağı, filmin Şubat ayında gösterime girmesinin planlandığı öğrenildi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla