| 
 Terim: "Bütün takımlar çok güçlü.  Şimdiden kesin konuşamayız."
 02.12.2007 17:16  Milli takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Çok zor bir gruptayız.  Herkes birincilik için mücadele edecek'' dedi.

Terim, 13. Avrupa Futbol  Şampiyonası Finalleri kura çekimiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, zor  bir grupta yer aldıklarını belirterek, ''Portekiz son Avrupa Şampiyonasının  finalisti ve zor bir rakip. Çek Cumhuriyeti grupları çok iyi geçti. İsviçre hem  iyi bir takım, hem ev sahibi. Bu onlar için büyük avantaj olacaktır. Çok zor bir  gruptayız. Herkes birincilik için mücadele edecek'' diye konuştu.

Türkiye'nin şampiyonada ilk maçını Portekiz ile yapacağının  hatırlatılması üzerine ise Terim, şunları söyledi:

''Teorik olarak her  şeyi söyleyebiliriz. İyi başlamamız gerekiyor. Gruplar çekilmeden önce de  söyledim, buraya 16 takım geldi. Dünya Kupası'nda gruptan iyi bir sonuçla çıkmak  mümkün olabilir. Avrupa Şampiyonası'nda bütün takımlar güçlü. Dünya  Şampiyonası'nda bir Arap takımı düşebilir ve onu daha rahat yenebilirsiniz. Onun  için şimdiden kesin konuşamayız. Grubumuzda 4 takım da çeyrek final için  mücadele edecek. Hayırlısını dilemekten başka diyecek bir şeyimiz yok. Biz her  zaman en iyisini yapmayı düşünüyoruz. Bu zaman zaman olmuyor, ama çoğu zaman  başarıyoruz. İnşallah çeyrek finale yükseliriz. Burada olmamız bile başarının en  büyüğü. Şampiyonada 16 ülke var ve biz en iyilerinden birisiyiz. Galler,  İskoçya, İngiltere gibi ülkelerin olmadığı bir yerde Türkiye'nin bulunması ve  temsil edilmesi büyük başarıdır.''

-TARAFTAR DESTEĞİ-

Fatih  Terim, şampiyonada Türk taraftarlarının da katkısıyla güzel şeyler yaşamayı ve  eğlenmeyi istediklerini söyledi.

Terim, Türk taraftarlarının yoğun  olmasının büyük avantaj olduğunu belirterek, ''Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nin  taraftar sayısı çok fazla değil, bu da bizim avantajımız. Bunu Dünya ve Avrupa  Şampiyonaları'nda da yaşıyoruz, ama bizim burada asıl amacımız oynamak. İyi  oynamak istiyoruz, onun için de başarılı olacağımıza inanıyorum. Takımıma  güveniyorum. Diğer takımların hepsini iyi tanıyoruz, ama bu bir Avrupa  Şampiyonası. Bu şampiyonada takımlar tanıdığımız gibi karşımıza çıkmıyorlar.  Bazen daha da güçlü olabiliyorlar. Onun için bu şampiyona değişik bir şampiyona.  Bizim takımımızın zaten bir iskeleti var. Rakiplerimiz de muhakkak değişiklikler  olacaktır. Ama Bosna ve Norveç maçları riskin en büyük olduğu zamandı. Bundan  sonrası daha kolay olacak diye düşünüyorum'' diye konuştu.

-KAMP  PROGRAMI-

Terim, şampiyona hazırlıkları için öncelikle Avusturya'yı  düşündüklerini, ancak kuradan sonra fikirlerinin değiştiğini belirtti.

Kura çekimi sonrasında Avusturya'ya geçeceğini ve kamp yeri bakacağını  ifade eden Terim, ''Normalde bugün Avusturya'ya gidiyordum. Zaten her iki ülkeye  de rezervasyonlarımızı yaptırmıştık. İsviçre'deki yerleri araştıracağız. UEFA  zaten 1 gün öncesinde o şehirde bulunmamızı öngörüyor. İsviçre'de geçmişte çok  kamp yaptığımız için sabit bir yer bulmayı düşünüyoruz'' dedi.

Milli  Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ''İsviçre ile geçmişte hiçbir sorunumuz  olmamıştır'' dedi.

Terim, düzenlediği basın toplantısında, İsviçre ile  yaşanan olaylı maçın hatırlatılması üzerine, ''İsviçre bizim çok uzun senelerdir  dostumuzdur. İsviçre ile hiçbir sorunumuz olmamıştır. Bir maçta tatsızlıklar  yaşanmıştır, ama bunların tekrarlanmaması için herkes dersini almıştır. Ben  eminim ki böyle bir olay bir daha yaşamayacağız. Türkiye ile İsviçre arasında  çok dostça ve güzel bir karşılaşma olacaktır. Buraya geldiğim zaman ilk  sarıldığım kişi İsviçre Milli Takımı Kaptanı Frei oldu. İsviçre'de oynamamız  güzel bir olay. Bazı insanlar belki İsviçre ile eşleşmemizi istemedi. Ama herkes  rahat olsun, geçmiş geçmişte kalmıştır. Bu olayı artık büyütmemeliyiz'' diye  konuştu.

A.A.
 |