Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-12-2007, 10:35   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Askeri birliklerde "karartma" başladı

Askeri birliklerde "karartma" başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Çukurca’nın güneyine düşen Irak topraklarından 20 kilometre içeri girerek PKK'nın kampını önceki gün vurmasından sonra, bölgede askeri hareketlilik arttı. Sınıra komandoların sevkıyatı gece de devam ederken, askeri birliklerde, sadece savaş durumunda yapılan "karartma uygulaması" başladı.
Güneydoğu'daki askeri hareketlilik, son nokta operasyon sonrası en üst seviyeye çıktı. Irak sınırına gündüz saatlerinde yapılan asker sevkıyatı gece de aralıksız devam etti. Operasyonun başlangıç noktası olan Çukurca’ya önceki gece çok sayıda asker ve mühimmat getirildi. Ayrıca operasyonların yoğun şekilde sürdüğü Yüksekova’nın Dağlıca ve Şemdinli’nin Derecik bölgelerindeki askeri birlikler de teyakkuz durumuna geçirildi. Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde de, askeri birlikler yine dağlarda terörist aramayı sürdürdü.
Çukurca’dan sınır ötesi operasyonun başlatılmasıyla birlikte teröristlerin misilleme yapabileceği gözönüne alınarak, birliklerde "kırmızı alarm" verildi.
PKK’lı teröristlere karşı, stratejik noktalardaki askeri birliklerde, sadece savaş durumunda yapılan "karartma" uygulaması da başlatıldı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla