Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-12-2007, 15:29   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Firefox'u konuşturun - fire vox, click-speak

Firefox'u konuşturun - fire vox, click-speak

Linux.com'daki makalede firefox ile gezdiğiniz sayfadaki metinleri sözcüklere dökmeye yarayan 2 güzel eklentiden bahsedilmiş: fire vox ve Click, speak
Click the image to open in full size.

İki eklenti de macosx, windows ve linux bilgisayarlarda çalışabiliyor. Fakat işletim sistemine göre yükleme aşamaları değişebilmekte.
Linux sistemlerde Java FreeTTS speech engine paketinden ya da Gnome tarafından desteklenen Triathlon wetsuits: Orca Performance Speedsuits. paketinden yararlanabiliyorsunuz.
Orca paketini daha önce sisteminize kurmamışsanız, projenin tavsiye ettiği Java FreeTTS speech engine paketini kurmanız öneriliyor. Aşağıdaki komut ile indirdiğiniz paketi root haklarıyla derleyebilirsiniz:
sudo java -jar clc4tts_freetts_installer_1.2.jar
Daha sonra .xpi uzantılı fire vox eklentisini indirebilirsiniz.
Fire Vox tarayıcınızın Tools sekmesine çeşitli konfigürasyonları ayarlayabileceğiniz bir alan eklemektedir. Bu konfigürasyonlar kısayollarla da desteklenmektedir.
Firevox hakkında kullanım klavuzu için buraya, adım adım fire vox kullanımı hakkında buraya gözatabilirsiniz.
Bu eklentiye nadir ihtiyacınızın olacağını düşünüyorsanız fire vox yerine daha az detaylı olan Clik, speak eklentisini kurmanız tavsiye edilmiş. Kurulum aşaması prosedürleri her iki eklenti içinde aynı.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla