Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2007, 08:52   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bizler inandık...

'Şampiyonlar Ligi'nde buraya kadar gelmemizi kimse beklemiyordu' diyen Matias Delgado, iddialı konuştu: 'Bunun devamını getirebilecek güçteyiz. Gruptan çıkmamız sürpriz olmaz.'
5.12.2007



Beşiktaş’ın formda futbolcusu Delgado, Cola Turka ile Futbol Günlüğü’ne konuk oldu ve Şampiyonlar Ligi’ndeki şanslarından takımın son durumuna; İstanbul’daki yaşamından dünya futboluna kadar pek çok konuda ilginç açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmalarının sürpriz sayılmayacağını belirten Arjantinli futbolcunun görüşleri şöyle:
“Grubumuzdaki takımlar içinde en genç kadroya sahip olanıyız. Ben de dahil bir çok arkadaşımız ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşıyor. Gruptaki diğer ekipler, bizden daha güçlü. Ama genç bir takım olmamız nedeniyle ortaya hiç beklenmedik sonuçlar çıktı. Buraya kadar gelmemizi kimse beklemiyordu açıkçası. Bu kadarını yaptıktan sonra devamını da başarabilecek gücümüz olduğunu gösterdik. Daha önce yaptıklarımızın aynısını tekrarlayarak buradan çıkabiliriz.”

‘8-0’lık skor kazaydı’
“Liverpool ile iki maç oynadık, birisi zaferle sonuçlandı, diğeri hezimetle... Liverpool ile İngiltere’de 10 kere oynasak böyle bir sonuç ortaya çıkmaz. O gün sahada yapmak istediklerimizin hiçbiri olmuyordu. Onların ise her istediği gerçekleşti ve çok da şanslıydılar. Marsilya maçı da ilginçti. Öndeydik ama, bizden başka kazanacağımıza kimse inanmıyordu. İster istemez skoru koruma amaçlı geri çekildik. Oysa hocamız bizden böyle bir şey istememişti. Golü yiyince uyandık ve bu kez de fazlaca ileri çıktık, böyle olunca da kontratak yedik. Ama sonuçta kazandık. Hocamız bizlerden standart şeyler istiyor. Oysa çok zor anlaşılan antrenörler de var. Sizden dünyanın öbür tarafından bir şey alıp getirmenizi isteyen bazı hocalar gibi değil Ertuğrul Sağlam. Kendisi bize bazı şeyleri ne kadar anlatmaya çalışsa da, bazen istemeden de olsa bunları yapamıyoruz. Alınan olumsuz bir sonuçtan sonra doğrudan hocamıza saldırılması doğru değil. Bana gelirsek, geçen sezon uyum dönemiydi. Buna bazı küçük sorunlar da eklenince beklentileri karşılamakta güçlük çektim. Ama bu sezon hocam beni alışık olduğum yerde ve hücuma yönelik oynatıyor. Bu durumda da daha iyi bir performans ortaya çıkıyor.”

‘Milli takım çok zor’
“Futbol Arjantin’de de, Türkiye’de de fazlasıyla seviliyor. Çocukluğumda yaşadıklarımı burada da görüyorum, saha içindeki şakalarımız bile Arjantin’deki gibi. Yaşayış tarzımız bile aynı. Arjantin’de Maradona çok seviliyor, çünkü dünyada futbol devrimi yapmış biri. Orta sahayı, defansı, kaleciyi çalımlayıp gol atan kaç adam tanıyorsunuz? Kötü yanı da var tabii... Örneğin eliyle gol atıp şampiyonluk kazandıran bir adam. Bu hareketini ne 70 bin kişi görüyor, ne hakem, ne de kameralar... Bugün hala, ‘Bu adam bunu nasıl yaptı’ diye analizini yapıyorlar. İtalya’da yaptıkları da ortada. Napoli gibi sıradan bir takımı şampiyonluklarla tanıştırdı. Arjantin formasıyla Dünya Kupası’nda oynamayı çok isterdim, ama böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyorum. Bunun için benim en büyük hayalim Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’nın büyük kulüplerine karşı oynamaktı. Orta yuvarlakta Şampiyonlar Ligi bayrağının sallanması ve Şampiyonlar Ligi marşını sahada diziliyken dinlemek en büyük hayalimdi. Bunlar gerçekleşti.”
Kısa kısa
Tello’dan gözdağı

Rodrigo Tello’dan Porto’ya gözdağı... Şilili futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde, Porto ile deplasmanda oynayacakları karşılaşmayla ilgili Portekiz televizyonuna verdiği demeçte, “Ejderhalar’a (Porto’nun lakabı) karşı her şeyimizi ortaya koyacağız” diye konuştu. Antena 1 adlı televizyona açıklama yapan Tello, Siyah-Beyazlı ekibin, Porto’da istediğini alabilecek kapasitede bir takım olduğunu ve bunu daha önceki bazı maçlarda kanıtladıklarını belirterek, “Arkadaşlarıma Porto’yu yenmenin kolay olmayacağını sürekli anlatıyorum. Önemli olan iyi futbol oynamak ve kazanmak” ifadelerini kullandı.
Transferde arayış sürüyor
Siyah-Beyazlı ekip, Bursaspor forması giyen Serdar Kurtuluş’un kardeşi Serkan’ın yanı sıra, aynı kulübün genç yeteneklerinden Sercan Yıldırım’la da ilgileniyor. Yönetimin, cuma günkü maçta konuyu Bursalı idarecilere açacağı belirtildi. Bu arada Beşiktaş’ın, kendi alt yapısından yetişen, ancak sportmenlik dışı davranışları nedeniyle gönderdiği Kartalsporlu Yaser Yıldız’ın yanı sıra, aynı kulüpten İskender’i de yakın takibe aldığı belirtildi.

9 eksikle çalıştılar
Beşiktaş, Süper Lig’de Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yapılan idmana sakatlıkları devam eden Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, Diatta, İbrahim Kaş ve Mehmet Yozgatlı ile Çaykur Rizespor maçından sakatlıkları bulunan Koray Avcı, İbrahim Toraman, Baki ve ameliyat olan Ricardinho katılmadı. Pas ve şut çalışmasıyla başlayan antrenman çift kale maçla tamamlandı.
Engin: Porto morali istiyoruz
Beşiktaş Menaceri Sinan Engin, cuma akşamı Bursaspor karşısına mutlak kazanmak için çıkacaklarını ve bunun için sahada ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Rakiplerinin, özellikle evinde aşılması zor bir ekip olduğunu bildiklerini belirten Sinan Engin, “Ancak biz de ligdeki iddiamızı sürdürmek için 3 puanla dönmek istiyoruz. Artık puan kaybına tahammülümüz yok. Üstelik, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki kritik Porto sınavına da moralli çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla