Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2007, 16:12   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Başbakan Futbol Federasyonu Başkanı'nı 2 maçı satmakla suçladı

Başbakan Futbol Federasyonu Başkanı'nı 2 maçı satmakla suçladı
A.A. 5 Aralık 2007 Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha, Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armando Duka'yı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynanan 2 maçı satmakla suçladı.

Başbakan Berisha, ulusal bir kanala yaptığı açıklamada, Arnavutluğun 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Romanya ve Belarus maçlarının satıldığına dair Arnavutluk Kültür Bakanı Ylli Pango'nun UEFA'ya bir mektup gönderdiğini hatırlatarak, “mafya grubu”nun Arnavutluk bayrağını ayaklar altına aldığını söyledi.
Arnavutluk, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde sahasında Belarus'a 4-2, deplasmanda da Romanya'ya 6-1 yenilmişti. Bunun üzerine Arnavutluk Kültür Bakanı Ylli Pango, geçen ay UEFA'ya bir şikayet mektubu göndermişti.
Pango mektubunda, Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Duka'nın iki maçı sattığına dair güçlü kanıtların bulunduğunu ifade etmiş, futbolun yönetim organını göreve çağırmıştı. Duka'nın milli takımın maçlarını kendi menfaati için kullandığını öne süren Pango, taraftarların duygularıyla oynandığını iddia etmişti.
Federasyon Başkanı Duka'nın sosyalist hükümet dönemindeki tarım bakanının kardeşi olduğu bildirilirken, Federasyon Genel Sekreteri Arben Bici, soruşturmayı olgunlukla karşılayacaklarını kaydetti.
Öte yandan, milli takım oyuncuları da kırılan onurlarını savunarak, Başbakanın “telaşçı” yorumlarına bir son vermesini istediler. Sol görüşlü muhalif futbol federasyonu ise kendilerine yapılan saldırının “siyasi” olmamasını diledi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla