Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2007, 17:20   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Baki'den İddialara Yanıt

Beşiktaş’ın milli kalecisi Rüştü Reçber, ligde beklemedikleri puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, artık puan kaybına tahammülleri olmadığını söyledi.

Rüştü, BJK TV’ye yaptığı açıklamada, son Çaykur Rizespor maçında da puan kaybını beklemediklerini ifade ederek, "Çaykur Rizespor maçında yediğimiz gol fazlaca gündeme getirildi. Biz gol yediysek, takım halinde gol yeriz. Atmışsak da takım halinde atmışızdır. Ben zaten yenilen golde ne Baki’ye ne de bir başka takım arkadaşıma kızmam. Öncelikle yenilen golde hata benimdir. Böyle düşünürüm. Kimseyi suçlamadım. Kimseyle de gerginlik yaşamadım. Biz bugün gol yeriz, yarın atarız. Çaykur Rizespor maçından önce Marsilya maçında da Baki ile oynadık. Çok da uyumluyduk" diye konuştu.

Şimdi tek düşüncelerinin Bursaspor maçı olduğunu ifade eden Rüştü, "Bütün hazırlığımızı çalışmamızı bu maça yönelik yapıyoruz. 3 puandan başka bir düşüncemiz yok. Ardından Porto maçı var. Bu maça da kesin kazanmak için gideceğiz. Ama bundan önce Bursaspor maçını düşünüyoruz" dedi.

BAKİ:"BURSASPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ"

Baki Mercimek de BJK TV’ye yaptığı açıklamada, kendileri için cuma günü oynayacakları Bursaspor maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Çünkü evimizde puan kaybettik. Bu da Bursaspor maçını daha önemli hale getiriyor. Geçen sezon Bursa’da zorlu bir maç oynadık ve kaybettik. Bu kez kazanmalıyız. Taraftar baskısı, aşırı güvenlik önlemi, gerginlikler, bunları düşünmeden sadece galibiyeti hedeflemeliyiz. Bu 3 puan lig için çok önemli. Ayrıca 3 puan, Porto maçına moralle gitmemiz sağlar.

Avrupa’da devam etmek için tek şans. Umarım Marsilya maçındaki iyi oyunu Porto maçında da tekrarlar ve galip geliriz" şeklinde konuştu.

Porto karşılaşmasının hiçbir maçla kıyaslanamayacağını dile getiren Baki, "İstanbul’daki gibi oynarsak, çok büyük talihsizlik yaşamadığımız sürece kazanırız. Ama ilk oynanacak maç en önemli olandır. Dolayısıyla öncelikle Bursaspor maçını düşünüyoruz" dedi.

Rüştü’ye sonsuz saygısı olduğunu anlatan Baki, "Saha içinde ve dışında onun profesyonelliğini örnek alıyorum. Çaykur Rizespor maçındaki golde benim de hatam var. Bu konudaki sorumluluğu asla inkar edemem. Saha içerisinde herkes üzülüyor. Gol yediğimizde, soyunma odasına gittiğimizde de birbirimize bir şeyler söyleyebiliriz. Ama bu bir tartışma değil fikir alışverişidir, yanlış anlaşılmasını istemiyorum" diye konuştu.

TAKIMDAN GÖNDERİLECEĞİ SPEKÜLASYONLARI...

Takımdan gönderileceği yolunda spekülasyonlar yapıldığını da hatırlatan Baki, şöyle devam etti:

"Bir şekilde listeler çıkarıldı gidecekler diye. O listelerde de benim adım sık sık gündeme getirildi. Hatta listenin en başına benim adımı yazdılar. Ama bunlar sadece spekülasyondu. Gerçekçi olmayan iddialardı.

Kulübümle hiçbir sorunum olmadı. Ertuğrul hocanın geldiği dönemden itibaren yedek kaldım, sonrasında da maç kadrosuna dahil edilmedim. Ama sonuçta biz profesyoneliz. Kendimi hazır tutmaya çalıştım. Moralimi üst düzeye çıkarmaya çalıştım ve çalışmalarımı aksatmadım. Şans buldum ve iyi değerlendirdiğime inanıyorum. Kendimi çok güçlü hissettim.

Oynamadığım dönemdeki sıkı çalışmaya ve disipline bağlı şekilde iyi bir performans gösterdim." "Moral bozukluğu yaşamadım dersem yalan olur" diyen Baki, "Çünkü geçen sezon 40 maç oynadım ve takım performansımız çok iyiydi. Ama bu sezon tersine döndü, çoğu zaman kadroya bile giremedim. Geçen sezon sürekli oynarken, bu sezon kadro dışı kalmam açıkçası biraz moralimi bozdu. Ama profesyonel olduğumuz için ayakta kalmak zorundayız. Ben de bunu başardım. Çünkü kendimi işime yüzde yüz veriyorum ve sorumluluk alıyorum. Bundan sonra beni nasıl bir süreç bekliyor bilmiyorum. Çünkü son döneme baktığımızda inişli çıkışlı bir grafik söz konusu tam kestirmem mümkün değil geleceği ama böyle oynadığım sürece şans bulacağıma inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla