Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2007, 19:04   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Meteoroloji'den Yeni Uyarı...

Meteorolojiden uyarı! Click the image to open in full size.




Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yağışlı hava bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkili lmaya devam edecek.

Açıklamaya göre, son 48 saat içerisinde Alanya'da 164, Finike'de 119, Antalya merkezde 103, Seydişehir'de 93, Beyşehir'de 80, Anamur'da, Ayvalık'ta 76, Dikili'de 75, Mersin'de 59, Balıkesir'de 58, Isparta'da, Dalaman'da 55, Silifke'de 54, Adana'da, Manisa'da 53, Bursa'da 47, Bodrum'da 44, Edirne'de 43, Edremit'te 43, Afyon'da 41, Kırklareli'de 33 kilogram yağış kaydedildi.

Yağışların yarın kuzey ve doğu bölgelerde aralıklarla devam etmesi, cumartesi günü ise akşam saatlerinden itibaren yurdun güney ve batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Cumartesi günü Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışların, pazar günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Açıklamada, özellikle Akdeniz bölgesinde son günlerde meydana gelen yağışların toprağı doyma noktasına getirmesi nedeniyle pazar günü beklenen etkili yağışlara bağlı olarak bölgede sel, su baskını ve taşkınların yaşanabileceğine işaret edilerek, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU


Marmara Bölgesi’nde yağış iki gün daha devam edecek. Trakya, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’nın yüksek yerlerinde karla karışık yağmur görülebilecek. Cuma günü yağış hafifliyor, Cumartesi günü hava açacak. Bugün Edirne 5, Kocaeli 7, Çanakkale 6 derece.

İç Anadolu’da sağanak yağış var. Yağış bugün Eskişehir civarında yarın ise bölgenin doğusunda Sivas-Kayseri çevresinde karla karışık yağmur şeklinde görülebilir. Cumartesi günü yağış etkisini kaybedecek. Konya ve Sivas 4, Eskişehir 5 derece.

Ege Bölgesi’nde hava bugün daha soğuk, bugün iç kesimlerde karla karışık yağmura dönüşecek yağış, gece saatlerinde kesilecek. Yarın yağış beklenmiyor. Denizli 8, Muğla 10, Kütahya 4 derece

Akdeniz Bölgesi’ne iki gündür yer yer 60 ila 100 mm arasında yağmur düştü, bugün lodosun hafiflemesiyle birlikte yağışın hızı da azaldı. Ancak Adana civarında öğle saatlerine kadar şiddetli yağacak.

Güneydoğu Anadolu’da da bugün yağış şiddetli, yarın ise hafifleyecek. Antalya 15, Gaziantep 8 derece.

Doğu Anadolu’da bugün Malatya-Muş-Bitlis arasında yağmur şiddetli yağacak. Bölgenin en doğusunda, Erzurum-Ağrı arasında ise yağış kar şeklinde görülüyor. Cuma günü yağış hafifleyecek. Erzurum 2, Malatya ve Van 6 derece.

Bugün yağış Karadeniz’in genelinde görülüyor. Bolu çevrelerinde zaman zaman karla karışık yağmur görülebilir. Yarın Doğu Karadeniz’de yağış şiddetlenecek. Bugün Trabzon 15, Samsun 13, Bolu 5 derece.


Haber: AA
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla