Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2007, 22:51   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PKK'lıların kaçış yolları tutuldu, örgütten üyelerine ''canlı bomba ol'' baskısı

PKK'lıların kaçış yolları tutuldu, örgütten üyelerine ''canlı bomba ol'' baskısı

Şenol ÇAKIR/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

MEHMETÇİK, Irak sınır kesiminde teröristlere yönelik operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. Binlerce komando, daha önce iki grup halinde Türkiye’ye sızdıktan sonra 10’ar kişilik gruplara bölünen 300 PKK’lıyı bulmak için dağlarda iz sürüyor. Bölgede binlerce komandonun bulunması nedeniyle harekat kabiliyeti sınırlanan teröristler tekrar Kuzey Irak’a kaçış planları yapıyor. Bu yüzden Mehmetçik, teröristlerin muhtemel kaçış noktalarını da abluka altına aldı. Terör örgütünün şehirlerde eylem yapma hazırlığı içinde olduğu istihbaratları üzerine, güvenlik güçlerine canlı bomba alarmı verildi.
Şemdinli-Uludere arasındaki 280 kilometrelik Irak sınırında, binlerce komandonun katıldığı operasyonlar sürüyor. Karlı dağları karış karış arayan komandolar, 2 grup halinde Türkiye’ye sızdıktan sonra 10’ar kişilik gruplara bölünen teröristlerin saklanabilecekleri mağaralar ile boş durumdaki köyleri didik didik arıyor. Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ile Şırnak’ın Uludere ilçeleri ve Güneydoğu’nun iç kesimlerindeki dağlık alanlarda operasyonların yoğunlaşması teröristlerin hareket kabiliyetini de sınırlandırdı. Bu nedenle PKK’lı teröristlerin, Kuzey Irak’a kaçması muhtemel bölgelerdeki vadiler de abluka altına alındı. Teröristlerin kış barınmalarını önlemek için sürdürülen hava destekli operasyon bölgelerine özel eğitimli komandolar da indiriliyor.

KAR ELBİSELİ KOMANDOLAR

Kar kalınlığının yer yer 20-30 santimetreyi bulduğu dağlık alanlarda teröristlere yönelik operasyonlar aralıksız sürerken, bölgeye asker sevkiyatı da devam ediyor. Sıfır noktalarına sevkedilen askerler arazide kamufle olmak için kar elbiseleri giyiyor. Tam teçhizatlı askerlerin yanı sıra bölgeye mühimmatlar da gönderiliyor. Geniş çaplı olarak yürütülen operasyon bölgelerinde helikopterlerle de havadan keşif uçuşları yapılıyor.

ŞEHİRDE EYLEM HAZIRLIĞI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyon nedeniyle hareket kabiliyeti sınırlanan teröristlerin şehirlerde canlı bomba ve benzeri yöntemle eylem yapacağı ihbarı alındı. Bu nedenle güvenlik güçlerine ‘Canlı bomba’ alarmı verildi. Tüm birlikler, karakollar ve polis noktalarında önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Stratejik noktalara giden yollarda kimlik sorgulaması yapılırken, araçlar da didik didik aranıyor.
PKK, teröristlerki canlı bomba olmaya özendirmek için çeşitli yollara başvuruyor. Örgütte, yaşları 18-30 arasında değişen, kişilere ‘Ya kahraman ol, ya korkak’ denilerek canlı bomba olması yönünde baskı uygulanıyor. En çok tercih edilenler arasında da kadınlar bulunuyor. PKK’nın, kadınları tercih etmesindeki nedenler arasında, kolay ikna edilmesi, çevrede dikkat çekmemesi ve her ortama rahatça girmesi olarak gösteriliyor.

Gabar’da operasyonlar sürüyor

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)


ŞIRNAK’ın Gabar (Küpeli) Dağı’nda güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere yönelik operasyonları hava destekli olarak sürüyor. Bordo Bereli komandoların son iki gün içinde 14 teröristi ölü olarak ele geçirdiği bölgeye, silah ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştirildi.
Şırnak’ın Gabar Dağı’nda son üç günde 14 teröristin ölü olarak geçirildiği Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan Bordo Bereli Yüzbaşı Sinan Eroğlu’nun şehit olmasının ardından, teröristlere yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürdürülüyor. Terörislerin kaçış güzergahlarına Sikorsky tipi helikoplerlerle komandolar indirilip tutulurken, Bordo Bereliler de dağlarda teröristlerin izini kovalıyor. Koba tipi helikopterlerin havadan destek verdiği operasyon bölgesine karadan da asker ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştiriliyor.
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nden sabah saatlerinde Cizre’ye gelen askeri konvoy, silah ve mühimmatlarla operasyonların sürdüğü Gabar ve Cudi bölgesine geçiş yaptı. Konvoyun güvenliğinin sağlanmasında helikopterlerin de havadan destek verdiği görüldü.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla