Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2006, 20:02   #1
shawnodese

shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

transfer yöntemi hakkında

Buna benzer topicler daha önce açıldı ama ben gene de yazmadan geçemeyeceğim. Beşiktaş ın borcu beni rahatsız ediyor. Bu sene de gene bayağı transfer yapılacak gibi görünüyor. Yabancı transferinde 3-4 oyuncuya toplam 10-15 milyon $ bonservis vermek yerine 1-2 oyuncu bonservisi ile alınsın, diğerleri satın alma opsiyonlu kiralansın diye düşünüyorum. Böylece en azından mali yük olarak hafifleriz, daha kaliteli yabancı alma şansımız olur. Ortada ismi dolaşan adamlar maliyetli futbolcular. Hepsini tek seferde almak demek ağır bir yükün altına girmek demek. şu anda Beşiktaş ın o yükü kaldıracak ekonomik gücü yok. Ne yazık ki kötü yönetiliyoruz. Kaynaklarımızı idareli kullanmıyoruz. 3 senedir alınan ve takımdan gidenlerin toplamı iyi takımların 7-8 sezonluk transfer döneminde yaptığı transferlere eşit belki de daha fazla. Daha geç kalmadan biraz daha idareli davranılmalı ve daha iyi oyuncular alınması gerekit diye düşünüyorum.
Delgado yu yada diğer alınması düşünülen yabancıları bonservisi ile alamıyorlarsa 1 yıllığına satın alma opsiyonlu kiralamaya ya da satıştan pay verme opsiyonlu satın almaya çalışsınlar. Böylece eğer Türkiye ye adapte olamazsa gönderme şansımız olur. Ailton, juanfran geldikleri zaman mevkilerinin oynadıkları ülkelerde en iyileri arasında idiler ama bizde dikiş tutturamadılar, şimdi ise onlardan ne kadar az zararla kurtuluruz diye çabalıyoruz.
shawnodese Ofline