Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 03:29   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow 12. adam Başkan

Açın kapıları
8 Aralık 2007 Click the image to open in full size.Beşiktaş Başkanı ve yöneticiler, Şeref Tribünü’ne gidip Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterdi. Demirören, "Bu yapılan çok ayıp. Bursa’da tribüne mi giremeyeceğim" dedi.

BURSA İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararı doğrultusunda dün akşamki maça Beşiktaşlı taraftarlar alınmadı. Ancak Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler maçı stadın konuk takım taraftarlarına ayrılan bölümünde izlemek isteyince yine gerilim yaşandı. Beşiktaşlı yöneticilerin tribüne girişi olaylı oldu.

İçeri almak istemediler

Demirören
ve yöneticiler maç öncesi konuk takım taraftarlarına ayrılan tribünün kapısına geldi. Görevliler Başkan Demirören ve yönetiminin tribüne girmesine karşı çıktı. Bunun üzerine Demirören ve yöneticiler Şeref Tribünü’ne geldiler. Demirören, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine, "Yapılan çok ayıp. Bursa’da tribüne mi giremeyeceğim. İstanbul’a 1.5 saat uzaklıktaki Bursa’da stada sokulmayacak mıyız? Ne demek bu? Türkiye’nin her tarafında can güvenliği vardır. Devletimize güveniyoruz, sizler ise kaos ortamı yaratmaya çalışıyorsunuz. Kapıları açtırın" diye tepki gösterdi.Click the image to open in full size.

Bunun üzerine emniyet ve spor il müdürlüğü yetkilileri, Demirören’in isteğini yerine getirdiler. Demirören ve yöneticiler, kapıları açılan taraftarlar için ayrılan tribüne girdiler. Bu arada yeşil-beyazlı taraftarlar tarafından protesto edildiler. Demirören ve yönetici arkadaşlarının, ilk yarının bitiş düdüğüyle birlikte tribünden çıkmak istemeleri üzerine gerilim yine tırmandı. Güvenlik güçleri ve federasyon temsilcisi çıkmalarına izin vermeyince yöneticilerle görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Emniyet müdürü devrede

Olay, Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir’in araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Yöneticiler güvenlik kontrolünde tribünden çıkıp 2. yarı başlarken yerlerine döndü. Demir de 2.yarıyı Demirören ve yöneticilerle birlikte izledi.

Kenan Öner, "Tribünden çıkıp, çay içmek istedik engel oldular. Bu bizi üzdü" dedi. Maç sonrası ise Beşiktaşlı futbolcular, Demirören’i soyunma odasına davet etti, kendileriyle birlikte Bursa’ya geldiği için teşekkür edip, alkışladı.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla