Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 16:47   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Tunceli'de Operasyon Başlatıldı

TUNCELİ'de PKK'lı teröristlerin kış aylarında barınmak için üslenmeye çalıştıkları Ahpanos Vadisi ile Bali Deresi bölgelerine hava destekli operasyon başlatıldı.


Tunceli Jandarma Bölge ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli birlikler ile özel harekat timleri, Sikorsky helikopterlerle belirlenen noktalara indirildi. Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu değerlendirilen alanlara bombalarken, teröristlerin kaçış güzergahları da tutuldu.

Özellikle kış aylarında PKK'lı terörist grupların üslenmeye çalıştıkları Bali Deresi ile Tunceli, Ovacık ve Pülümür üçgeninde bulunan Ahpanos Vadisi bölgelerine, Tunceli Bölge Jandarma Komutanlığı İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı kış kamuflajlı kıyafetler kullanan özel birlikler Sikorsky helikopterlerle belirlenen noktalara indirildi. Özel birlikler vadinin iç kesimlerine kadar inerek teröristlerin bulunabilecekleri alanlarda arazi taraması yapmaya başladı. İç içe küçük vadilerin bulunduğu bölgede yer yer vadilerin derinliği 300 metreyi bulurken, çok sarp ve yüzlerce mağaranın bulunduğu vadilere giren jandarma timleri teröristlerin özellikle kış aylarını geçirmek için depoladıkları gıda maddeleri ve sığınakları bularak imha etmeyi hedefledi.

Yaz aylarında küçük gruplara dağılan PKK’lı teröristlerin kış aylarında en az 30 kişilik gruplar halinde kış barınaklarına girdikleri için ve toplu bulundukları gerekçesiyle, geçmiş yıllarda kış aylarında kapsamlı operasyonların yapıldığı Tunceli'de askerler taktik değiştirerek nokta operasyonları yaparak etkili darbeleri vurmayı hedefledi.
Küçük gruplar halindeki özel eğitimli komandolar ve jandarma özel hararet timleri önceden belirlenen noktalara bu sabah erken saatlerde indirilirken Kobra helikopterleri de belirlenen hedeflere roket ve bomba yağdırdı. Bölgeye birçok defa giden helikopterler yoğun stratejik öneme sahip bölgeleri bombaladı. Bölgeye sevk edilen özel birliklerle başlatılan operasyonlar devam ederken ‘sıcak temas' sağlanıp- sağlanmadığına ilişkin bilgi verilmedi.



</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla