Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 17:20   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
beşiktaş'a bursa'da eşcinsel desteği

Beşiktaş'a Bursa'da eşcinsel desteği


Bursaspor deplasmanına seyircisiz giden Beşiktaş, sürpriz bir destekle karşılandı. Peki kimlerdi Beşiktaş'a, üstelik Bursa'da destek veren?



Click the image to open in full size.

GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ'NDEN BEŞİKTAŞ'A SEVGİ GÖSTERİSİ
Bursaspor ve Beşiktaş arasında dün yapılan Lig maçında güvenlik gerekçesiyle Beşiktaş taraftarı stada alınmadı.Ancak Beşiktaş'ı Bursa deplasmanında yalnız bırakmayan bir grup vardı: Gökkuşağı Derneği üyeleri. Bursa'da yaşayan gay-eşcinsel ve lezbiyenlerin derneği olan Gökkuşağı Derneği'nin üyeleri zorlu deplasmanda Bursaspor karşısında Beşiktaş'a destek verdiler. Beşiktaşlı futbolcuların kaldığı Holiday Inn Otel'in önüne gelen dernek üyeleri Beşiktaşlı futbolculara destek verdiler.

BURSASPOR TARAFTARLARI YÜRÜTMEMİŞTİ
Gökkuşağı Derneği üyeleri geçtiğimiz yıl derneklerinin kapatılmasını protesto etmek için bir yürüyüş düzenlemek istemişti. Ancak valilik can güvenliği gerekçesi ile yürüyüşe izin vermemişti. Valiliğin bu kararı vermesindeki en önemli etken ise Bursaspor taraftar grubu 'Teksas'ın forum sitelerinde yer alan mesajlar ve yaptıkları açıklamalar olmuştu.

Click the image to open in full size.

"BURSASPORLU FAŞİSTLER BİZE SALDIRACAK"
Gökkuşağı Derneği'nin üyeleri planlanan yürüyüşten önce dernek üyeleri bu durumu şu şekilde dile getirmişlerdi. "Bursada 6 Ağustos 2006 tarihinde düzenlenecek olan ve Gökkuşağı Derneğinin kapatılmasına ilişkin yürüyüşte şiddet gösterisi için örgütlenen Bursasporlu faşist gruplar yapacaklarını forumlarında anlatıyorlar. Lütfen bize yardım edin yürüyüşümüzde yanımızda olun.

Click the image to open in full size.

İŞTE KORKUTAN MESAJ
Gökkuşağı Derneği'nin üyelerinin bu çağrıyı yapmalarına neden olan ise bir Bursaspor taraftarının taraftar forumuna yazdığı şu yazıydı. "Arkadaşlar bugün Hürriyet'in Bursa ekinde okudum. Travestiler kapanan Gökkuşağı derneği için pazar günü Setbaşı'ndan yürüyüş yapacaklarmış. Diger illerden gelecek eşcinsellerle birlikte 300 kişilik bir grup yürüyüş yapacaklar. Niye Bursamızda yapıyorlar? Bi türlü engel olmalıyız. Her deplasmanda , her şehir dışına cıktığımızda yalama yapılmasından bıktık artık! Pazar günü maçtan önce saldırılaım bu yaratıklara!

TARFTARLAR YÜRÜYÜŞÜ ENGELLEDİ
Bursaspor taraftarı planlanan yürüyüşün yapılacağı tarihte Setbaşı Köprüsü'nde buluşmuş ve yürüyüş olursa müdahale edeceklerini açıklamaışlardı. Polis bunun üzerine yürüyüşü iptal etmek zorunda kalmıştı. Taraftarlar daha sonra Gökkuşağı Derneği'nin önüne giderek protestolarını burada da sürdürmüşlerdi.

Click the image to open in full size.

'Padişah ve evliyalar kentinde bu olmaz'
Eşcinsellerin yürüyüşüne engel olacaklarını belirten taraftarlar ise, "Bursa evliyalar ve padişahlar şehridir. Böyle toplum dışı insanların yürüyüşlerine sahne olacak kadar adının kirleneceği ve kirlenmeyi hak ettiği bir şehir değildir. Kesinlikle engel olacağız. Bu yürüyüş için kanuni yönden belki bir şey yapılamamıştır. Ama toplumsal açıdan bizler bunun karşısında olacağız ve gerçekleşmesini engelleyeceğiz. Bursa böyle kimliği belirsiz lanet insanların cirit atacağı bir şehir değildir. Emniyet yetkililerine, valiliğe ve siyasilere sesleniyorum; bu insanların linç edilmesini istemiyorlarsa tutum ve hareketlerini netleştirsinler. Her maç öncesi saat 16.00'da yaptığımız Atatürk Stadı'na yürüyüşümüzü de eşcinsellerin yürüyüşü ile aynı saate ve güzergâha aldık. Koskoca Bursa'da 300 kişiyi yürütmeyeceğiz. Biz 5 bin kişi olacağız. İstiyorlarsa gelsin, yürüsünler."

Eşcinseller FIFA’ya başvurdu
Gay ve lezbiyenlerin kurduğu Gökkuşağı Derneği üyeleri bu olay hakkında hukuki girişimlerde bulunmuş ve Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren: Saldırının ardından ne Bursaspor yönetimi ne de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri olayı kınadı. Bunun üzerine TFF ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) şikayet mektubu gönderdik. Bursaspor'a ceza verilmesini istiyoruz. Ayrıca, tazminat davası açacağız. Çünkü, Bursaspor'un internet sitesinden 'Yürüyüşü engelleyin' denildi. Kulüp, buna rağmen önlem almadı. Olayı başlatan Bursasporlu Esnaflar Derneği Başkanı Fevzinur Dündar hakkında da suç duyurusunda bulunduk" açıklamasını yapmıştı.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline