Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 17:22   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry dtp'lilerden teröristlere selam

DTP'lilerden DAĞDAKİLERE selam


DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Meclis Genel Kurulu’nda 'Ayrımcılığa karşı mücadele veren tüm özgürlük arayışçılarını selamlıyorum' dedi.



Click the image to open in full size.

Meclis Genel Kurulu’nda, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, SHÇEK Genel Müdürlüğü ve Özürlüler İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 2008 yılı bütçesi üzerinde partisi adına konuşan Bayındır, şu görüşleri dile getirdi:
“Kürtçede kadın “jin" yani yaşam demektir. Yaşamın adı olan kadının gelişmişlik düzeyi, toplumun gelişmişlik düzeyini göstermektedir. Toplumsal gelişmişlik göstergesi, başta kadınlar olmak üzere toplumun dışlanmış, ayrımcılığa maruz kalmış tüm dillerin, dinlerin, tüm kültürlerin ve cinslere yapılan bu ayrımcılığın tavsiyesiyle ancak eşit ve özgür düzeyi yakalayabilir. Bu anlamda özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren tüm özgürlük arayışçılarını saygıyla anıyor 2008 bütçesinin pozitif ayrımcılık ilkesi temelinde uygulanması diliyorum."

“IMF VE AKP HÜKÜMETİ’NİN HUZURU İÇİN"
DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Meclis Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerinde bir konuşma yaptı.
Kışanak, Hükümet tarafından Kasım ayı sonunda Meclis’e sevkedilen 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu tasarısı ile “tüm halkın geleceğinin IMF politikalarına kurban edilmek istendiğini" ifade etti.
Kışanak, Çalışmak ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, “Bu yasayla açık veren bir sistemden, huzur veren bir sisteme geçileceğini" söylediğini ifade etti. Kışanak, ancak bu tasarının bu ülke insanlarının huzurunu sağlamakla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Kışanak, eleştirilerini şöyle sıraladı:
“Peki kimin huzuru? Bu yasa çıkarsa, kim huzura erecek? İşçiler mi, emekçiler mi? Emekliler mi? Hayır. Bu yasa çıkarsa, Türkiye’yi borç faizi ödemeye mahkum eden IMF huzura erecek. Bu yasa çıkarsa, IMF’nin direktiflerini yerine getiren ve tenkit almaktan kurtulan AKP Hükümeti huzura erecek. Bütün bir halkın huzursuzluğuna karşılık, IMF ve Hükümet huzura ersin diye bu kadar anti demokratik, bu kadar hak gasbı içeren bir yasa çıkartılabilir mi?"
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla