Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 17:25   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon2 ..ve ruslar sıcak denizlere indi

..Ve Ruslar sıcak denizlere indi


Moskova ile Washington arasındaki güç gösterisi yeni bir boyut kazandı.



Click the image to open in full size.

Rus donanmasına ait bir uçak gemisinin de bulunduğu 6 gemi ile 47 uçaklık filo Soğuk Savaş’ın sona ermesinden 16 yıl sonra ilk defa Akdeniz’e açıldı.

Rusya, ABD’ye karşı sıcak denizlere indi
Savunma Bakanı Serdyukov, donanmalarının Soğuk Savaş’tan sonra Atlantik Okyanusu ve Akdeniz’deki operasyonlarına yeniden başladığını açıkladı.

Moskova’nın Washington ile olan güç mücadelesi şiddetleniyor. Rusya Soğuk Savaş’ın sona ermesinden 16 yıl sonra ilk defa sıcak denizlere inmeye başladı. Rus donanmasına ait bir uçak gemisinin de bulunduğu 6 gemi ile 47 uçağın bulunduğu filo Doğu Akdeniz’e doğru yola çıktı. Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov, Rus donanmasının Atlantik Okyanusu ve Akdeniz’deki operasyonlarına yeniden başladığını açıkladı. Rusya, Soğuk Savaş’ın bitiminin ardından uzun menzilli donanma operasyonlarına son vermişti. Rusya’nın kuzeyindeki Severomorsk Limanı’ndan yola çıkan filoda Amiral Kuznetsov uçak gemisinin yanı sıra, Moskova güdümlü füze kruvazörü bulunuyor. Rus donanması Suriye’nin Tartus Limanı’nı ikmal üssü olarak kullanacak.

Gövde gösterisi
Gözlemciler, Rusya’nın bu hamleyle Doğu Akdeniz’deki Amerikan altıncı filosuna karşı gövde gösterisine girişeceğini belirtiyorlar. Rus donanmasının Suriye limanlarını yeniden kullanmaya başlamasının, İsrail’in Suriye ve Lübnan’a yönelik operasyonlarını engellemeyi amaçladığı kaydediliyor.


Rus donanması, Suriye’nin Tartus Limanı’nı ikmal üssü olarak kullanacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atlantik Okyanusu ve Akdeniz’deki operasyonlar konusunda Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov ile bir araya geldi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla