Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-12-2007, 00:36   #2
KUMSAL3
 
KUMSAL3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
YAZIKLAR OLSUN SİZE NASIL TÜRKSÜNÜZ

YA ARKADAŞLAR NASIL TÜRKSÜNÜZ LİGDE 17 TAKIMDA GÖSÜNDE TÜRK BAYRAĞI VAR GALASARANDA NEDEN YOK !!!!!!!!!!!!!!!!

TÜRK BAYRAĞININ DOĞUŞUClick the image to open in full size. Hiç düşündünüz mü?
Milletlerin bayrakları tesadüflerin eseri midir?
Şöyle bir baktığımızda, mesala hiristiyan milletlerin bayraklarında üç renklilik ve haç motiflerinin hakim olduğunu görürüz. Teslisten gelme üç renk kullanma alışkanlığı devam ediyor. Üç unsur olarak üç şerit kullanıldığı gibi, oradaki renklerin temsil ettiği milli hatıralar, manalar da mevcuttur. Mesheplere göre farklı şekiller almakla birlikte HAÇ (çarmıh) motifinin yaygınlığı malumdur.
Click the image to open in full size.
Rus bayrağı, kızıl zemin üzerine orak çekiç kominizm hakimiyetini ve proyetarya diktasını temsil etmektedir.Japonların üzerinde güneş bulunan beyaz bayrakları, Japon Budizmindeki ilah anlayışını sembolleştirmiştir. İsrail bayrağı, İbraniler inancı olan Yahudilik inanışını anlatmakta, siyonizmi temsil etmektedir. Uzak Doğuda Kore bayrağı bir daire içinde iç içe iki S şeklindedir ve onların tevhid anlayışlarını aksettirir. Keza, Çin bayrağındaki ejderha da Çindeki ananevi kültürün izlerini taşır.
İslam ülkeleri bayraklarından, mesela Suudi Arabistan bayrağında yeşil zemin üzerinde Kelime-i tevhid yazısı, İran bayrağında Allah lafzı vardır.Diğer İslam memleketlerinin bayraklarında ise Banarlının dediği gibi hilal ve yıldızın smuhtelif versiyonlarını görürüz.
Bütün bu şekil, renk ve semboller aid oldukları kavimlerin inanç, düşünce ve tarihlerinde derin izler bırakan hatıraları aksettirirler.
Click the image to open in full size.
Türk bayrağı söz konusu olunca bu derinlik daha da artar.
Hepimizin duyduğu bir rivayet vardır. Hayli hamasi bir manzara içinde hafızalarımıza yerleşmiştir: Kosova Meydan Savaşında Türk şehitlerinin zaferin bedeli olan kanları bir çukurda gölcüklenmiştir. Akşam namazında secdeden kalkan gazi başları, bu gölcüğe gökteki hilalin önüne gelen bir yıldızla birlikte aksettiğini görürler. Ve bayrak böyle doğar.
Bu hikaye çocuklarımız kazandırdığı gurur, iman ve fedakarlık duyguları sebebiyle tarihi bir vaka değeri kazanmıştır. Yaşatılmasındaki faydalara inanıyorum. Fakat meslenin bir de gerçek cephesi nedir, ona bakmalıdır.
Hilalin İslam dininin Tevhid mesajını temsil ettiği hususu tartışmasızdır. Çünkü bu tarih boyunca İslamın sembolü haline gelmiştir.
Yıldıza gelince: Bir rivayete göre Hz. Peygamber ile Cebrailin görüşmelerinden birinde Hz. Peygamber Cebraile yaşını sorar. Cebrail ise : Ben yaşımı bilmem. Der. Bir yıldızı göstererek; Belki yararı olur .Bu yıldız her yetmişbin senede bir parlar. Ben bu yıldızın binlerce defa parladığına şahit oldum. Bunun üzerine Hz. Peygamber: O yıldızın kendisi olduğunu söyler. Ayrıca kendi sahabesinin her birinin bir yıldız gibi olduğunu belirten hadis-i şerifi malumdur.
Burada Kısaca Türk bayrağındaki Hilal ve yıldızın aslında Kelime-i tevhidi anlattığını söylemek icap eder.
Kırmızı renkte de manalar vardır. Bu renk ruhlar alemini, hakikati tevhid-i zat şuhudunu, şehadetini ifade etmektedir. Böylece bayrağımızdaki beyaz renk ile işlenenen ay yıldız tevhidi, kırmızı ise bu tevhidin şehadet makamından zuhurunu anlatan remizler olmuştur.
Yine bir başka ifade ile; Hilal, Allah lafzı ile aynı harflerle yazılır. Ebced hesabı ile de aynıdır. Aynı harflerle yazılan iki lam, bir elif, bir de he den müteşekkildildirler. Osmanlı doğrudan doğruya Allah lafzı yerine dini konularda Hilali askeri konularda Laleyi sembol olarak kullanmıştır.
Yine Yıldıza gelince de ; Yıldız beş köşelidir ve şekli aynen Muhammed yazısının şeklidir. Peygamber efendimizin adı Arap harfleriyle yazıldığı zaman beş çıkıntıdan meydana gelen yıldız şekli ortaya çıkar.
La ilahe illallah Hilal ile, Muhammedürresulullah yıldız ile bayrağımıza nakşedilmiştir.
Sait Başer
Türk Münevverinin Müşterek Fikir ve İman Zemini isimli kitaptan sadeleştirilmiştir

..
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
KUMSAL3 Ofline   Alıntı ile Cevapla