Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-12-2007, 16:50   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş Portekiz'e gitti

Beşiktaş, Portekiz'in Porto takımıyla 11 Aralık Salı günü oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'ndaki son maçı için bu ülkeye gitti.


Atatürk Havalimanı'nda maçla ilgili açıklama yapan Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Porto maçının Beşiktaş camiası için önemine dikkati çekerek, bütün futbolcuların ve kendilerinin, bu maçın öneminin bilincinde olduklarını kaydetti.
Maçı kazanmaktan başka bir düşüncelerinin olmadığını belirten Engin, “Çok fazla büyütülecek bir takım değil. İnönü'de maçı nasıl kaybettiğimizi herkes gördü. Çok net pozisyonlarımız vardı, değerlendiremedik. Şansız bir şekilde gol yedik ve yenildik. Galibiyetle dönüp bir üst tura çıkmak istiyoruz. Bütün planlarımız bunların üzerine, tek hedef kazanmak, başka bir düşüncemiz yok, kazanacağız” dedi.
Teknik direktör ertuğrul Sağlam ise çok önemli bir karşılaşmaya gittiklerini belirterek, Porto maçının Beşiktaş tarihinin en önemli karşılaşmalarından biri olduğunu kaydetti.
Kafiledeki herkesin, galip gelinmesi halinde, nelerin kazanılacağını iyi bildiğini ifade eden Sağlam, “Futbolcularım mücadele yapacaksa, koşacaksa, fedakarlık yapacaksa işte maç geldi, kendilerinden bu isteği, bu fedakarlığı bekliyoruz. Onlar da sorumluluklarının bilincinde insanlar olarak, orada çıkıp ellerinden gelen mücadeleyi yapacaklar. Sonuçta kazanmak istiyoruz. İnşallah güzel bir sonuçla döneceğiz” şeklinde konuştu.
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner de Porto maçının dönüm maçı olduğunu belirterek, son maçlarda her takım için her şeyin olabileceğini, galip geldikleri taktirde, Liverpol maçının durumuna göre lider de olabileceklerini kaydetti.
Öner, gazetecilerin Bursaspor maçında yaşanan olayları sorması üzerine de “Beşiktaş taraftarı barışsever taraftardır, kin, nefret bizde yoktur. Stada gitip maçını izlemek taraftarın en demokratik hakkıdır. Taraftarın stada alınmaması sorunu giderilmelidir. Stada taraftar alınmayarak işin kolayına kaçılıyor” diye konuştu.
Öner, maçın devre arasında stattan sorumlu Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı'nın kendilerine karşı tutumunun çok çirkin olduğunu da belirterek, camia olarak kendisini kınadıklarını, şiddetle ve esefle de kınamaya devam edeceklerini kaydetti.
Siyah-beyazlılar, daha sonra özel bir uçakla Portekiz'e hareket etti.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla