Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 11:51   #2
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kartal deplasmanda başarısız

A.A.

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Portekiz'de Porto takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, bu önemli maç öncesi dış sahada başarısız bir görüntü veriyor.

Gruptan çıkıp çıkmayacağını belirleyecek Porto maçı öncesi siyah-beyazlı ekip, deplasman maçlarında çok başarılı olamadı. Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez mücadele eden ve şu ana kadar deplasmanda 11 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, aldığı 9 yenilgi nedeniyle Portekiz'deki final niteliğindeki karşılaşma öncesi endişe yaratıyor.

“Devler Ligi”ndeki 11 dış saha maçında 9 yenilgi alan “Kara kartallar”, şu ana kadar deplasmanda sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşayabildi.

Beşiktaş, 1 deplasman maçında ise beraberlik alıp toplamda sadece 4 puan toplayabildi. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda yaptığı 11 maçta 7 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü.

TEK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ CHELSEA KARŞISINDA ALINDI

Beşiktaş, deplasmandaki tek galibiyetini ise İngiltere'nin önemli takımlarından Chelsea karşısında elde etti. 2003-04 sezonunda Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (G) Grubu'nda yer alan siyah-beyazlı ekip, Chelsea'yi İngiltere'de Sergen Yalçın'ın iki golüyle 2-0 mağlup ederek bu organizasyondaki ilk deplasman galibiyetine imza attı.

Siyah-beyazlı takım, aynı sezon İtalya'nın Lazio takımıyla dış sahada yaptığı karşılaşmayı da 1-1 berabere bitirerek deplasman maçlarından 4 puan çıkardı ve İstanbul dışındaki en başarılı performansını gösterdi.

PORTO, KARŞISINDA İKİNCİ DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ARAYACAK

Beşiktaş, (A) Grubu'ndaki son maçında Porto ile yapacağı maçı kazanarak, hem gruptan çıkmayı, hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci deplasman galibiyetine imza atmayı hedefliyor.

Ligde ilk 6 dış saha maçını yitiren ve ilk galibiyetini Chelsea karşısında alan siyah-beyazlı takım, Porto ile yapacağı final maçında dışardaki şanssızlığını kırmayı amaçlayacak.

DEPLASMAN MAÇLARI

Siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar ise şöyle:

1997-98 Sezonu:
Bayern Münih (Almanya)-Beşiktaş.......: 2 - 0
Göteborg (İsveç)-Beşiktaş.............: 2 - 1
Paris Saint Germain (Fransa)-Beşiktaş.: 2 - 1

2000-01 Sezonu:
Milan (İtalya)-Beşiktaş...............: 4 - 1
Leeds United (İngiltere)-Beşiktaş.....: 6 - 0
Barcelona (İspanya)-Beşiktaş..........: 5 - 0

2003-04 Sezonu:
Chelsea (İngiltere)-Beşiktaş..........: 0 - 2
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)-Beşiktaş: 2 - 1
Lazio (İtalya)-Beşiktaş...............: 1 - 1
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla