Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 11:54   #3
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş'ın Devler Ligi serüveni



Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz'in Porto takımıyla deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş, yarınki mücadeleyle ligde 24. maçına çıkacak.

Ligde 4 kez mücadele eden ve şu ana dek 23 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı ekip, 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 14 yenilgi aldı. Grup maçlarında yaptığı 23 maçta rakip filelere 19 gol bırakan Beşiktaş, kalesinde ise 41 gol gördü.

İLK KEZ 1997-1998 SEZONUNDA LİGDE YER ALDI

Beşiktaş, ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini Galli teknik direktör John Benjamin Toshack yönetiminde, 1997-1998 sezonunda yaşadı. Bu sezonda Almanya'nın Bayern Münih, Fransa'nın Paris Saint Germain ve İsveç'in Göteborg takımlarıyla aynı grupta yer alan siyah-beyazlı ekip, ilk deneyiminde 2 galibiyet ve 4 yenilgi alarak 6 puan topladı.

Beşiktaş, daha sonra 2000-2001 sezonunda İtalyan teknik direktör Nevio Scala, 2003-2004'da Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu ve son olarak da 2007-2008'de teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile olmak üzere 3 kez daha Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı.

ŞU ANA KADAR EN BAŞARILI DÖNEMİNİ LUCESCU İLE YAŞADI

Beşiktaş, daha önceki 3 Şampiyonlar Ligi deneyiminde en başarılı dönemini, Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde elde etti. Toshack döneminde 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 6 puan, Nevio Scala yönetiminde ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 4 puan toplayabilen siyah-beyazlı takım, ligdeki en fazla puanı Lucescu ile aldı.

Lucescu ile grup maçlarında İtalya'nın Lazio, İngiltere'nin Chelsea ve Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Prag takımlarıyla mücadele eden “Kara kartallar”, bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayarak en başarılı sezonunu yaşadı.

Bu arada siyah-beyazlı ekip, Türk çalıştırıcı Ertuğrul Sağlam ile ligde şu ana kadar 5 karşılaşmaya çıkarken, bu maçlarda 2 galibiyet, 3 yenilgi alıp, 6 puan topladı.

TEK DEPLASMAN GALİBİYETİ LUCESCU İLE

“Kara kartallar”, ligdeki tek deplasman galibiyeti sevincini de yine Lucescu döneminde elde etti. Lucescu yönetimindeki Beşiktaş, İngiltere'de Chelsea'yi 2-0 mağlup ederek grup maçlarındaki tek deplasman galibiyetine imza attı.

FARKLI YENİLGİLER

Siyah-beyazlı ekip, grup maçlarında çeşitli dönemlerde ağır yenilgiler aldı. 2000-01 sezonunda İngiltere'nin Leeds United takımına deplasmanda 6-0 mağlup olan Beşiktaş, aynı sezonda yine deplasmanda İspanya'nın Barcelona takımına da 5-0 yenildi.

Beşiktaş, son olarak bu sezonki grup maçlarında İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nin en farklı mağlubiyetine imza attı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla