Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 21:51   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
kamu personel reformunda neler var?

Kamu personel reformunda neler var?


Hükümet, kamu yönetimi ve kamu personeline ilişkin radikal düzenlemeler içeren yasa değişiklikleri için düğmeye bastı.



Click the image to open in full size.

Kamuda çalışan kadrolu ve sözleşmeli personeli, “kamu memuru” çatısı altında birleştirecek olan tasarı, çaycıdan, mühendise kadar, kamu çalışanlarının ücretlerinin yeniden düzenlenmesini öngörüyor.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yılbaşında itibaren tartışmaya açılacak olan Kamu Yönetimi Temel Yasası ve Yeni Kamu Personel Yasa Tasarısı’nda yer alacak düzenlemeleri AKŞAM’a anlattı. Aynı işi yapıp farklı ücret alan personelin maaşlarının eşitleneceğini belirten Çiçek, “eşit işe, eşit ücret” anlayışının esas alınacağını söyledi.

AYNI İŞE AYNI ÜCRET
Çiçek, “Şu anda çay getiren, üç farklı personelden söz edebiliriz. 657’ye bağlı, sözleşmeli ve KİT personeli çaycılar. Hepsi çay getiriyor ama, maaşlar farklı. Yeni düzenleme ile hepsi aynı ücreti alacak. Ancak kazanılmış haklara dokunulmayacak” dedi. Önemsedikleri 4 konunun olduğunu belirten Çiçek, “Birincisi anayasa, ikincisi Sosyal Güvenlik Yasası, üçüncüsü Kamu Yönetimi, dördüncüsü Personel Reformu’dur. Bu reformlar, peş peşe gündeme getirilecek. Anayasa şartları uymuyorsa, doğruyu yanlışa uyduramazsınız. Bu nedenle yeni Anayasa’yı bekleyeceğiz. TOBB’un önderliğindeki yedi sivil toplum kuruluşunun hazırladığı anayasa taslağını da ilkeler bazında dikkate alacağız. Arzu ediyoruz ki 2008 başlarında anayasa taslağı TBMM’ye gelsin. Uzun süre bu işi askıda tutmak doğru olmaz” diye konuştu. Çiçek gerçekleştirecekleri reformları şu şekilde şıraladı:

KAMU PERSONEL REFORMU:
“Kamuda, aynı işi yapan farklı kadrolara bağlı onlarca statü var. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde görev yapan makine mühendisi var, Bayındırlık Bakanlığı’nda görev yapan makine mühendisi var, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda görev yapan makine mühendisi var, Devlet Planlama Teşkilatı’nda görev yapan mühendis var. Hepsi mühendis, ama her birisinin aldığı maaş farklı! ‘Eşit işe eşit üret’ birinci kuralımız olacak. İkinci kuralımız ise, müktesep haklara, yani kazanılmış haklar dokunmamak olacak. Az alana çok, çok alana az maaş artırımı yapıyoruz. Bunlar hemen bir senede düzelecek işler değil.

Pakette neler var?
Çaycıdan mühendise kadar kamu personel maaşları yeniden düzenlenecek

Eşit işe eşit ücret anlayışı uygulanacak

Düzenleme yapılırken müktesep haklara dokunulmayacak

Devlette aynı alanda çalışan, ancak parçalı yapıya sahip olan kuruluşlar birleştirilip tekelden yönetimi sağlanacak


Milli güvenlik konusunda yeraltı dünyası
Devlette aynı alanda çalışan birden çok kuruluşun yetkisi olduğunu belirten Çiçek, “Biri diğerinin görev alanına müdahale ediyor. Mesela Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü var. Başbakanlık’ta ayrı bir fon var. Milli Güvenlik Kurulu’nun da o konularla ilgili yetkisi var. Hatta milli güvenlik konusunda, yeraltında bir dünya var. Orayı kimse bilmiyor! Bunları birleştirip, tek elden yönetim sağlayacağız. Yetkiler belli olunca, sorumluluk da belli olacak. Mesela halıcılıkla ilgili, 8 ayrı bakanlığa bağlı kuruluş var. Hepsi halı dokumayı öğretiyor. Var oğlu var! Boncuk çok, imalat yok! Kamu yönetimi bu parçalığı kabul etmez” dedi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla