Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 21:52   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
nobel ödülleri sahiplerini buldu

Nobel ödülleri sahiplerini buldu


Stockholm'de düzenlenen törende ödül sahipleri, Nobel komite üyelerinin konuşmaları ve trompetler eşliğinde İsveç Kralı 16. Gustav'dan ödüllerini aldı.



Click the image to open in full size.

Nobel ödül törenine, bu yıl edebiyat ödülüne hak kazanan Doris Lessing (88) ile ekonomi dalındaki ödülü paylaşan Leonid Hurwicz (90), sağlık nedenlerini gerekçe göstererek katılmadı. Daha sonra Lessing Londra'da, Hurwicz ise Minnesota'da düzenlenecek özel törenlerle ödüllerini alacak.
Bu yılın Nobel ödüllerini fizik dalında Fransız Albert Fert ile Alman Peter Gruenberg; kimya dalında Alman Gerhard Ertl; tıp dalında İngiliz Martin J.Evans ve Amerikalı Mario Capecchi ve Oliver Smithies; ekonomi dalında Amerikalı Eric Maskin ve Roger Myerson ile Hurwicz kazanmıştı.
Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ve BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'ne verilen Nobel Barış Ödülü ise Oslo'da yapılan törenle sahiplerine sunulmuştu.
Nobel ödüllerini kazananlar Ekim ayı içinde açıklanmıştı. 10 Milyon kronluk (1,6 milyon dolar) ödüller, 10 Aralık 1896 tarihinde ölen Nobel'in kurucusu Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümünde sahiplerine sunuluyor.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla