Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 22:33   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
fransa'da kaddafi krizi

Fransa'da Kaddafi krizi

Click the image to open in full size. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Fransa ziyareti krize neden oldu. Muhalefet liderleri Kaddafi'yi davet eden Sarkozy'yi protesto ederken, insan haklarından sorumlu Devlet Bakanı da bu ülke ile herhangi bir anlaşma imzalanmamasını istedi. Sosyalist Parti ise Kaddafi'nin meclise yapacağı ziyaret için "kabul edilemez" açıklamasında bulundu. Bu arada Kaddafi'nin çadırı Marigny Otel'inm bahçesine kuruldu.

İŞTE KADDAFİ'NİN AYRILAMADIĞI ÇADIRI

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin bugün başlayacak resmi ziyaretini eleştiren, insan haklarından sorumlu Devlet Bakanı Rama Yade'yi cumhurbaşkanlığı sarayına çağırarak bir süre görüştü.
Fransız bakan, 20 dakika süren görüşmeden sonra hiçbir açıklama yapmadan, cumhurbaşkanlığı sarayından ayrıldı.
Fransız radyo ve televizyon kanalları, “Sarkozy'nin, Yade'nin açıklamalarından duyduğu memnuniyetsizliği aktarmış olabileceği” yorumunu yapıyor.
Fransız bakan, bugün bir gazeteye yaptığı açıklamada, Brüksel'de bir toplantıda olduğu için Kaddafi onuruna verilecek yemeğe katılamamasının "sevindirici bir tesadüf" olduğunu belirterek, "Bu ziyaretten mutlu değilim" ifadesini kullanmıştı.
Fransız bakan, "Fransa'da her şey ticaret dengesiyle açıklanamaz, insan hakları alanında garantiler alınmadıkça bu ülkeyle bazı ihaleler imzalanmamalı" dedi.
Bu arada, muhalefet partilerinin, Kaddafi'i Paris'e davet eden Sarkozy'ye yönelik eleştirileri devam ediyor.
Fransa Demokrasi Hareketi (Modem) lideri François Bayrou, Fransa'da diplomasi iş dünyası tarafından yönlendiriliyor” diyerek, Kaddafi'nin ziyaretine yönelik itirazını dile getirdi.
Sosyalist milletvekili Pierre Moscovici, hükümetin bir bakanının da bu ziyarete karşı çıkmasını gündeme getirerek, iktidarı bert bir biçimde eleştirdi.
Sosyalist Parti, Kaddafi'nin ulusal meclise yapacağı ziyaretin "kabul edilemez" olduğunu ve Libya Devlet Başkanını parlamentoda karşılamayı reddettiklerini bildirmişti.
Libya lideri Kaddafi'nin, ziyareti çerçevesinde yarın Fransız Ulusal Meclisi Başkanı ve iktidardaki sağ blokun üyesi Bernard Accoyer ve parlamenterler ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaddafi'nin ziyareti sırasında, 3 milyar avroyu bulan Airbus ihalesi ve nükleer enerji santrali kurulması konusunda ön anlaşmalar imzalanacak.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla