Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2007, 08:56   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tarihi 'Sağlam' yazacak!

Sadece bir 90 dakika kaldı... Dragao Stadı'ndaki zafer, hem Türk futbolu, hem Beşiktaş, hem de teknik direktör Ertuğrul Sağlam için rekor anlamı taşıyor
11.12.2007



Tur atlayan çıkmadı!
Beşiktaş, tarih yazmak için bugün sahaya çıkacak... Dragao Stadı’ndaki Porto-Beşiktaş karşılaşması, Siyah-Beyazlılar için hayati önem taşıyor. Kara Kartallar zorlu sınavdan 3 puanla ayrılırsa birçok ilki başaracak, rekorlar kıracak. Beşiktaş bu akşam Porto’yu devirmeyi başarırsa, 104 yıllık tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde adını ikinci tura yazdıracak. Daha önce 3 kez bu organizasyonda boy gösteren Kartal, dört takım arasında ilk ikiye girmeyi başaramamıştı.
Tek yerli hoca olacak
Bir üst tura çıkılması halinde teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ismi de tarih sayfalarındaki yerini alacak. Sağlam, bir Türk takımına Şampiyonlar Ligi’nde tur atlatan tek yerli teknik direktör unvanını elde edecek. Ayrıca Beşiktaş’ın başında Devler Ligi’nde en çok puan toplayan hoca olacak. Kartal’a eski hocaları Nevio Scala 4, John Benjamin Toshack 6, Mircea Lucescu 7 puan kazandırmıştı. Önünde daha bir maçı bulunan Ertuğrul Sağlam’ın 6 puanı bulunuyor. l Aslıhan ÇİL
‘Bir ilki başaracağız’
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Estadio Do Dragao’da yaptığı basın toplantısında futbolcularına güvendiğini söyledi. Porto’nun favori gibi göründüğünü, ama bu sezonki bütün zor görünen maçları güzel bitirdiklerini belirten Sağlam, “Beşiktaş tarihinde bir ilki başarmak için futbolcularımız ellerinden gelen mücadeleyi yarın (bugün) sahada gösterecekler” diye konuştu. Delgado ise, “Kimsenin beklemediği şekilde buraya kadar geldik. 3 puan almak için oynayacağız” dedi.
Biletler tükendi
Ev sahibi ekibin taraftarları mücadeleye büyük ilgi gösteriyor. Karşılaşma için satışa çıkarılan yaklaşık 50 bin biletin tükenmek üzere olduğu kaydedildi. Beşiktaş’ı desteklemek için de Türkiye başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bin kadar Siyah-Beyazlı taraftarın Porto’ya geleceği bildirildi.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla