Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2007, 12:11   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Porto'nun kilidini ne açar?

Porto zor ama yenilmeyecek takım değil. Nasıl bir oyunla tarih yazabiliriz?
Porto'yu Dragao'da yenmek. Zor ama imkansız değil. Yeter ki Beşiktaşlı futbolcular inansın, istesin.. Milliyet spor yazarı Mehmet Demirkol şu tarihi hatırlatmayı yapıyor: Kimse unutmasın! Galatasaray, UEFA zaferine 5-0'lık Chelsea maçından gitti.

Peki Beşiktaş nasıl galip gelebilir? Nasıl bir oyun kurmalı? Demirkol'un maçla ilgili kritiği şöyle:

"Kolay olmayacak. Ama şu bir gerçek ki, Marsilya'nın orada oynadığı oyunu oynayarak bu işi yapabilirisiniz. Marsilya'nın ne kadar iyi olduğunu da daha yeni gördük.

Beşiktaş çift çapa oynamak zorunda. Marsilya maçında 2. yarının ilk 20 dakikasında olduğu gibi kapanıp baskı yerse bunun altından kalkamaz. Böyle bir oyunda sadece Quaresma ve Lisandro bile maçı alır götürür. Önde tutmalılar oyunu. Her korner, 40 metrenin altında verilecek her serbest vuruş çeyrek goldür. Çıkarken kaptırılacak toplar ölümcül olur.

Orta sahada kalabalık sert, asla hakemle oynamayan bir oyun şart.
Beşiktaş'ın ileride top tutup takıma zaman kazandırabilecek tek oyuncusu Nobre, o da bunu yapamıyor. Beşiktaş'ın, Ricardinho'dan yararlanamayacak olması da bu konuda ciddi bir dezavantaj.

Bu yüzden Bobo'nun salt bir golcü gibi davranmaktan vazgeçmesi ve Delgado'ya bu konuda yardımcı olması gerekir. Liverpool maçı sadece savunma ve orta sahanın yer kayıplarından doğdu. Bu konuda 90 dakika yüksek konsantrasyon lazım. Savunma topları sıkışınca ileri vurmaktan imtina etmemeli. Baskı yenilen anlar çok can sıkıcı olabilir çünkü. Korkunç tribün gürültüsü bu baskının sosu oluyor orada.

Bu maçta topa sahip olmak önemli değil. Topun ileride kalması önemli. Kanat kademeleri sağlam tuttuğunuzda Quaresma içeri girmeye zorlandığında etkisi azalacaktır. Ama onun karşısında durarak onu tutamazsınız. Vücut vücuda olma zorunluluğu var. Beşiktaş için kilit; çift çapası yani. Tek pasla Delgado'ya dolaşma ve dinlenme özgürlüğü sağlamak şart.

Bir maç başı baskısı kurmak da kilit. Seyirci hemen susuyor çünkü. Hatta Portolular da. Onlara İstanbul'daki iyi oyunun devamının var olduğu hemen en başta anlatmak gerekir. Topu ileride tut. Birbirinden kopma. Hakemle oynama, şut dene. Savunmaları açık verecek. Hep veriyor zaten.
Beşiktaş bunu yapabilir. Ve bu gerçekten tarihi bir adım olur. "
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla