Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2007, 19:03   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Turkuaz forma Meclis gündeminde

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na, “A Milli Futbol Takımına forma rengi olarak, Türk Bayrağını simgeleyen kırmızı-beyaz yerine turkuaz renginin seçilmesi, hangi milli ya da ulusal ihtiyaçtan kaynaklanmıştır” diye sordu.


Ünsal, Bakan Başesgioğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “A Milli Futbol Takımının, bundan sonra deplasman maçlarında 'turkuaz' renkli forma giyeceğine” ilişkin basında yer alan haberlerin doğru olup olmadığını sordu.
“A Milli Futbol Takımı için tasarlanan 'turkuaz' renkli formaya niçin ihtiyaç duyulmuştur?” sorusunu yönelten CHP'li Ünsal, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“Türk Bayrağını simgeleyen kırmızı-beyaz yerine 'turkuaz' renginin seçilmesi, hangi milli ya da ulusal ihtiyaçtan kaynaklanmıştır? Kırmızı-beyaz renklerden duyulan bir rahatsızlık var mıdır?
Dünyada bayrağını simgeleyen renklerin dışında forma giyen başka ülke milli takımı var mıdır? A Milli Futbol Takımı dışında diğer branşlarda da forma renklerini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?”
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla