Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2007, 21:11   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
cem uzan işsiz kaldı!

Cem Uzan İŞSİZ kaldı!


GP Genel Başkanı Uzan: Yargıtay'ın verdiği kararı kabul etmiyorum.



Click the image to open in full size.

Rüşvet verme ve alma iddiasına ilişkin, bazı bilirkişilerin de aralarında bulunduğu 9 kişiyle birlikte yargılandığı davada haklarında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, mahkemede ifade verdi.

YARGITAY'IN KARARINI KABUL ETMİYORUM
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Cem Uzan, Metin Öner, Yılmaz Ayvaz Çakır ve Cemal Tüfekçi katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, kimlik tespiti yapılan Uzan, işinin sorulması üzerine ''bir işim yok'' diye cevap verdi. Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan Cem Uzan, ''Beraatta ısrar edilmesini istiyorum. Yargıtayın kararını kabul etmiyorum'' dedi.

Diğer sanık Yılmaz Ayvaz Çakır da kendisi aleyhinde bir temyiz başvurusu olmadığını, kararın kendisi yönünden kesinleştiğini düşündüğünü belirterek, mahkemenin eski kararında direnmesini talep etti. Cem Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın da eski kararda ısrar edilmesini istediklerini kaydetti. Mahkeme heyeti başkanının, sanıklardan Hüseyin Engin Saydam'a ulaşılamadığını belirtmesi üzerine avukat Çığgın, Saydam'ın yurt dışında olduğunu bildiğini, adresini mahkemeye verebileceğini ifade etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma ilamının usul ve yasalara uygun bulunduğunu kaydeden mahkeme heyeti, ilama, savunması alınan sanıklar yönünden uyulmasına karar verdi.

BİR SANIK HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI
Savunması alınamayan Hüseyin Engin Saydam hakkında yakalama emri çıkarılmasını ve Türkiye'ye girişinde yakalanması için sınır kapılarına yazı gönderilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, dava dosyasının, elektronik mühendisi, bankacı ve işletmeciden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyetine verilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, bilirkişilerin, Yargıtayın bozma gerekçeleri doğrultusunda, Uzanlara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgisayarlar ile dava konusu elektronik postaların yer aldığı bilgisayarların nereden ve hangi yöntemle elde edildiği, bunların sanıkların kullanımında olup olmadığı, elektronik postaların başkalarınca oluşturulması ihtimalinin bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yapmasını kararlaştırdı. Bilirkişilerce, İstanbul 1, 2 ve 9. asliye ticaret mahkemelerinde bilirkişilik yapan sanıklara, diğer sanıklar tarafından para ödenip ödenmediği, Star Digital ve Tele-On aboneliği sağlanıp sağlanmadığı, asliye ticaret mahkemelerinde düzenlenen bilirkişi raporlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığının da araştırılmasını isteyen mahkeme heyeti, SPK'nın müdahilliğinin de kaldırılmasına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

AA
CEM UZAN'IN ÇÖKMÜŞ HALİ
Click the image to open in full size.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla