Konu: Risk almadı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-12-2007, 09:27   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Risk almadı

Porto'ya ise üç gol gerekse üç atacaktı... Galibiyeti hak eden taraf ev sahibi ekipti Beşiktaş'ın kazanmak zorunda olduğu maçta Bobo'nun tek bir pozisyonu yok.


Beşiktaş'ın, dengeli olarak tüm ofans oyuncularını kullanması gerekiyordu. Çünkü kazanması gereken taraf Beşiktaş'tı. Siyahbeyazlılardan İstanbul'da kazandıkları Liverpool maçında ortaya koyduğu kontrollü, agresif ama galibiyeti düşünen oyun anlayışını bekledik ama olmadı. Marsilya'nın, Beşiktaş'a karşı oynadığı futbolu hatırlayın. Beşiktaş öyle oynamalıydı. Yani agresif ve rakibini yıldıran futbol.

Agresif değillerdi
Siyah-beyazlıların çok daha ofansif bir anlayışla sahada olması gerekliydi. Ancak çok basit oyundan düştüler, çok basit çalımlar yediler. Böyle olunca da rakibine rahat futbol oynama şansı tanıyorsun. Baskı kurup, agresif oynayabilseler sonuç Click the image to open in full size.asla böyle olmazdı. Mesela Higuain'i böyle maçlarda kullanmak gerekir. Mert Nobre'nin olmaması de büyük dezavantaj. Gerçi o da son maçlarda sanki Beşiktaş'tan kopmuş gibi oynuyordu ama olsa hareket getirirdi.

Rahatsız etmedi
Bobo'ya bakın, tek pozisyon bulamadan maçı tamamladı. Size gol lazım, tek forvet sahaya çıkıyorsunuz ve gol umudunuz pozisyon bile bulamadan maçı tamamlıyor. Beşiktaş pasif oynadı. Porto'nun ise kalecisi bile pas yapıyor. Rakibi hiç rahatsız etmezseniz, sahadan galibiyetle ayrılma şansınız da olmaz. Porto'ya ise 3 gol lazım olsa, 3 Click the image to open in full size.gol atardı. Rüştü ise mükemmel oynadı. Yediği golde pozisyon geçmişti ve elini kaldırarak son şansını kullandı ama olmadı.

Ders çıkarılmalı
Baki'yi takdir ediyorum. Gideceklerin liste başında o vardı, ama en kritik maçlarda kapasitesinin en üst seviyesinde oynadı. Tello istediği yerde oynamadı. Delgado da son maçlarına oranla takımını sonuca götürecek işler yapamadı. Beşiktaş dün gece Porto'nun futbol oynamasına izin verdi. Son 20-25 dakikada riske girmeliydi, bunu da yapmadı. En büyük eksiklik ofansta çoğalamamaktı. Artık konuşmak anlamsız, önemli olan yanlışlardan ders çıkartabilmek.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla