Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-12-2007, 21:10   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lost fanatikleri dikkat!...

Lost fanatikleri DİKKAT!..


Lost fanatikleri, Desperate Housewives hayranları ve Grey’s Anatomy meraklıları dizilerin yeni bölümleri için biraz daha bekleyecekler.



Click the image to open in full size.

Hollywood yıldızlarının senaryo yazarlarına destek için sokaklara döküldüğü grevde, görüşmeler sonuç vermedi. Maliyeti düşük olan reality show’lar geri dönüyor

Lost fanatikleri, ''Desperate Housewives'' hayranları ve ''Grey’s Anatomy'' meraklıları dizilerin yeni bölümleri için yeni yılın ilk haftalarına kadar beklemek zorunda kalacak.
ABD’de beş hafta önce Amerikan Senaryo Yazarları Birliği’nin başlattığı grevde art arda yapılan görüşme trafiği sonuç vermedi. Yapım şirketleri ve stüdyolar cuma günü masadan kalktılar ve şimdi yazarlar işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

İpler kopma noktasında
Tartışmalar kasımda kontratları yenilenme safhasına gelen Yazarlar Sendikası’nın dijital satışlardan da pay istemesiyle başladı. Tiyatro yazarları aralık başında uzlaşmaya vardı ama dizi ve talk show yazarları dijital telif haklarında ısrar edince ipler kopma noktasına geldi. Yazarlar, dizi ve programların başta Itunes olmak üzere internet üzerinden satışından DVD satış haklarına göre sembolik de olsa daha yüksek bir pay istiyor. Stüdyolar sadece DVD satış haklarında bir artış yapmayı öneriyor. Grevin uzun sürmesi, yapım şirketlerini ve TV kanallarını yeni arayışlara itti. Maliyeti bölüm başına 3 milyon doları bulan dizilerin yerine hızla ''yarışma ve reality'' kuşakları geri gelmeye başladı. Reality show maliyetleri dizilerin üçte biri seviyesinde. Sezonun en merakla beklenen reality showlarından ''Gerçek Zamanı''nın sunuculuğunu oyuncu Mark Wahlberg yapacak. NBC’deki ''Amerikan Gladyatörü’nde'' sıradan insanlar gerçek atletlere karşı yarışacak, Fox’da yayınlanacak olan ''Kadınlar Dünyayı Yönetirse'' de ise erkek yarışmacılar sadece kadınların yönetimindeki bir ortamda ayakta kalmaya çalışacak.

Sırada yönetmenler var
TV kanallarının greve yönelik bir diğer tedbiri de eski programların ve dizilerin tekrar bölümlerini yayınlamak. ABC gibi Disney çatısı altındaki kanallar, çok sayıda film ve çizgi film stokuna sahip olduğu için rahat görünüyor. Simpsons gibi çizgi dizilere ve çok sayıda filme sahip olan Fox da diğer kanallara göre greve daha dayanıklı. Ama NBC ve CBS’in işi zor. Amerikan eğlence sektörünün yazarlardan sonra en kritik toplu görüşmesi yönetmenlerle yapılacak. Yönetmenler sendikası haziranda kontrat yeniliyor ama görüşmeler aylar öncesinden başlıyor. Yönetmenlerin pazarlık sürecinde yazarların yanında yer alması stüdyoları iyice zor duruma sokabilir.

Hollywood sokakta, hayranlar takipte
Beyazcamın yıldızlarının da yazarların yanında yer almasıyla birlikte Los Angeles ilginç bir grev kenti haline geldi. Pek çok yıldız gösteri yapan yazarlara evlerinden yemek taşıdı. Dizilerin hayranları da hem yazarlarla tanışmak hem de olası iş fırsatlarını değerlendirmek için sokaklarda yatıp kalkar hale geldi. Bazı fanatikler ilerleyen bölümlerde neler olabileceğini tartışmak için bile grev alanlarına gelip yazarlarla sohbet ediyor.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla