Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-12-2007, 22:16   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türk'ün intikamı acı oldu!

Türk'ün intikamı acı oldu!


Viyana'da sergilenen türbanlı ve çıplak şekilde tasvir edilen 'Türk Lokumu' heykeline misilleme Eskişehir'den geldi.



Click the image to open in full size.

Eskişehir'de Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da sergilenen "Türk Lokumu" heykeline karşılık, peruklu, bikinili ve üzerinde "Avusturya Erkeği" ve "Avusturya Top Şekeri" yazan maketi, konağında sergileyerek tepki gösterdi.

Eskişehir'de Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu, Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Karlsplatz semtinde bulunan Teknik Üniversite bahçesindeki ''Turkish Delight'' (Türk Lokumu) adlı, başörtülü, ancak diğer uzuvları açık olan heykele, ilginç bir yöntemle tepki gösterdi.
Federasyon Başkanı Niyazi Çapa, peruklu, bikinili ve üzerinde "Avusturya Erkeği" ve "Avusturya Top Şekeri" yazan maketi, konağında sergilemeye başladı.

Click the image to open in full size.

"TÜRK LOKUMU YAZMASI BİZİ ÜZDÜ"
Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, Eskişehir'in Odunpazarı semtinde bulunan Beylerbeyi Konağı'nda yaptığı açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Karlsplatz semtinde bulunan Teknik Üniversite bahçesinde sergilendikten bir süre sonra yıkılan ve bir Türk kadınını tasvir eden heykelin, saçma olduğunu söyledi. Heykeli yapan heykeltraşı ise, 'sapık' olarak nitelendiren Çapa, "Heykelin üzerinde 'Türk lokumu' yazması bizleri çok derinden üzdü ve yaraladı. Viyana seferini dedelerimiz gerçekleştirdiler, ninelerimiz değil. Türk kadınının özgürlük ve cesaretini tanımlamak size mi düştü? Heykeli bırakında şöyle geçmişe, tarihe bir bakın. Açtırmayın bizim bayramlık ağzımızı, açtırmayın bize tarihin tozlu yapraklarını. Öyle şeyler görür ve duyarsınız ki, ne kadar çıplak olduğunuzu anlarsınız. Müzelerde, heykellerin yerine sen sergilenirsin" dedi.

Click the image to open in full size.

"ASİL TÜRK KADININDAN ÖZÜR DİLEYİNİZ"
Niyazi Çapa, bahse konu üniversitenin rektörüne de seslenerek, "O basit heykeli, kırıp çöpe atıncaya kadar bu gördüğünüz heykel Beylerbeyi Konağı'nda sergilenecektir. Müslüman Türk kadınına karşı yaptığınız insanlık dışı, onur kırıcı bu uygulamaya derhal son veriniz. Asil Türk kadınından özür dileyiniz. Böyle basit işlerle uğraşmayın. Adam olun, adam gibi hareket edin, davranın. Sabrımızı taşırmayın" diye konuştu. Çapa, daha sonra peruklu, bikinili "Avusturya Erkeği" ve "Avusturya Top Şekeri" adlı erkek maketinin üzerindeki örtüyü kaldırarak teşhir etti.

Click the image to open in full size.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla