Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-12-2007, 22:18   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sarkozy'e 'insan hakları ihlali' suçlaması

Sarkozy'e 'insan hakları ihlali' suçlaması


Muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri, Libya lideri Kaddafi'ye kırmızı halı seren Sarkozy yönetimini, on milyar Euro'ya karşı insan hakları değerlerini "kurban etmekle" suçladı.



Click the image to open in full size.

Kaddafi, Fransa'da siyaseti ikiye bölen Paris gezisinin ikinci gününde Fransa Milli Meclisi'ni ziyaret etti; fakat çok istemesine rağmen genel kurulda konuşmasına müsaade edilmedi. Libya liderini, resmî ikametgâhında kırmızı halıyla ve cumhuriyet muhafızları eşliğinde kabul eden Milli Meclis Başkanı Bernard Accoyer, Kaddafi onuruna bir resepsiyon verdi. Fakat, iktidar ve muhalefet partisinden çok sayıda davetli, gerekçe göstererek resepsiyonu boykot etti.

'TERÖRİST KADDAFİ'NİN MECLİSTE YERİ YOK'
Anamuhalefetteki Sosyalist Parti'nin Meclis Grup Başkanı Jean-Marc Ayrault, "Meclis, herhangi bir yer değil, uzun bir insan hakları geleneği üzerine dayanır." diyerek Kaddafi'nin gelişini protesto ederken iktidar partisi Halk Çoğunluğu Birliği (UMP) üyesi Lionel Luca, "Mecliste hiçbir şey bizi çok sayıda terörist eylemin sorumlusunu ağırlamaya zorlayamaz. Diktatörlerin mecliste yeri yok." sözleriyle tepki gösterdi. Yeşillerden Noël Mamère ise Kaddafi'nin "sadece provokasyona değil aynı zamanda kızgınlığa da sebep olduğunu" belirterek, "Bu, nefret verici bir şey. Cumhurbaşkanı, Fransa'nın taşıdığı bütün değerlerden vazgeçiyor. Bu değerleri, CAC 40 (Paris Borsası) ve cumhurbaşkanının arkadaşlarına feda ediyoruz." dedi. Kendi cephesi dahil siyasetçilerden ve sivil toplum örgütlerinden gelen bu tepkilere aldırmayan Sarkozy yönetimi, her açıklamasında ziyaretin ticari yönüne dikkat çekerek Fransa'nın kazançlı çıkacağını savunuyor. Sarkozy, önceki akşam yaptığı açıklamada, Kaddafi ile on milyar Euro'yu geçen satış anlaşması yaptıklarını bildirmişti. Elysee Sarayı, bu tutarın "beş yılda otuz bin istihdam" anlamına geldiğini hatırlatarak, tepkileri yatıştırmaya çalışıyor. 21 Airbus uçağı ve birkaç nükleer reaktör için anlaşma yapan Libya'nın Fransa'dan ayrıca, Paris'in şimdiye kadar hiç kimseye satamadığı 14 adet Raffale savaş uçağı, 35 helikopter ve dört buçuk milyar dolar tutarında askerî ekipman satın almayı planladığı ifade ediliyor. Öte yandan, Sarkozy, Kaddafi ile görüşmesinde insan hakları konusunu da açtığını açıklarken Libya lideri, Fransız devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, insan hakları ile ilgili konuşmadıklarını söyledi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla