Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2007, 11:25   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Öcalan posterine örtü

Öcalan posterine örtü

DTP Milletvekilleri Tuncel ve Üçer, Londra'da İngiliz parlamenterlerin de katıldığı bir toplantıda, üzeri beyaz örtüyle kapatılan Öcalan posteri önünde salona hitap ettiler

Click the image to open in full size.
NEVSAL ELEVLİ Londra


Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Özdal Üçer, Londra'da İngiliz parlamenterlerin de katıldığı bir toplantıda, terör örgütü PKK lehinde konuşma yaptılar. Kürt Toplum Merkezi'ndeki toplantıda söz alan Tuncel ve Üçer, üzeri beyaz bir örtüyle kapatılan Abdullah Öcalan posteri önünde konuşurken izleyiciler sürekli olarak "Biji Apo" (Yaşasın Apo) sloganları attı.
Toplum Merkezi yöneticisi, Sabahat Tuncel'i salona "Cezaevinden parlementoya tünel kazan milletvekili" olarak tanıttı.
Kürtçe konuşan DTP Van milletvekili Özdal Üçer de, "Aslında Türkçe de biliyorum, zorunlu olarak öğrenmek durumunda kalıyoruz" dedi. Konuşmasında Türk demokrasisine yapabilecekleri katkıdan söz eden Üçer, "Çok güzel bir katkımız olur. Mesela demokratik özerklik diyoruz, bu güzel bir katkı değil mi?" dedi.
Sabahat Tuncel ise "zindandan çıkıp, milletvekili olduğunu" belirterek, "Ama hâlâ bir yanım zindanda kaldı. Aslında hepimizin bir yanı tutsak, o yanımız da özgürleşecek" dedi. "Halk, beni parlamentoya seçerek bu işin mecliste çözülmesini istediğini gösterdi" diyen Tuncel, "Başbakan Erdoğan 'PKK'yı terörist ilan edin' diyor. 'Siz de bizleşin, çözümsüzlüğü birlikte derinleştirelim' demek istiyor.
Başbakan Erdoğan, 'Dağdakiler insin, silahlarını bıraksın, siyaset yapsın' diyor.
Parlamentodakilerle bile görüşmezken onları nasıl çağırıyor? AKP çözüm istiyorsa, bizim 'demokratik özerklik projemiz' ve onların projelerini birlikte görüşelim. Pişmanlık yasasıyla bu işler çözülemez" diye konuştu. Sabahat Tuncel'in İrlanda'da Sinn Fein temsilcileriyle görüşeceği belirtildi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla